Igliškėliuose veikia aktyvių žmonių bendruomenė

Igliškėlių kaimo bendruomenė žengia dar tik pirmuosius, tačiau labai ryžtingus žingsnius. Igliškėliuose bendruomenė susikūrė dar tik prieš 3 metus, tačiau jau galima pasigirti ir gražiais darbais, ir nuolat aktyvėjančiais kaimo ir aplinkinių kaimų gyventojais, naujomis gražiomis iniciatyvomis.
Kūrimasis nebuvo labai lengvas, nes visada trūko tų, kurie drąsiai prisiimtų iniciatyvą ir apsiimtų nelengvus ir atsakingus bendruomenės registravimo darbus. Reikia tik džiaugtis, kad tuo žmogumi tapo visada aktyvi, linksma ir nuotaikinga dabartinė bendruomenės pirmininkė Lina Burbulienė.
Bendruomenės narių lūkesčius ji tikrai pateisino ir prieš metus laiko buvo vienbalsiai perrinkta dar vienai kadencijai. Tik susikūrusi bendruomenė aktyviai įsiliejo į Marijampolės savivaldybės kaimo bendruomenių asociacijos veiklą ir pradėjo aktyviai bendradarbiauti su kitomis bendruomenėmis.
Nors bendruomenė dar tikrai labai jauna, jau pradėjo formuotis tradiciniai renginiai ,tokie kaip Kalėdinė eglutė vaikams, Užgavėnių šventė, įvairios vakaronės kaimo gyventojams, vasarą vykdoma ekskursija pasirinktu maršrutu, pavasarinės ir rudeninės talkos ir kt. Svarbiausia, kad gyventojai pradeda jausti jog vyksta veikla, patys vis aktyviau įsilieja į įvairias veiklas, kelia klausimus ir įpareigoja bendruomenės tarybą ieškoti sprendimų aukštesniuose lygmenyse, kreiptis į savivaldybę ir seniūniją. Aktyvus bendradarbiavimas su kaime esančia laisvalaikio sale, suteikia galimybę vykti kultūriniams renginiams. Laimėtas projektas ir bendradarbiavimas su klebonu leis bendruomenei įsikurti šiuo metu remontuojamuose bendruomenės namuose. Galime džiaugtis, kad jau greitai ir bažnyčią naują turėsime, kuri su kiekviena diena artėja link statybų pabaigos.
Bendruomenės stiprumas priklauso nuo pačių žmonių vieningumo, įsitraukimo, noro veikti ir kurti geresnę, gražesnę gyvenamąją aplinką, smagiau, linksmiau ir turiningiau praleisti laisvalaikį. Todėl pagrindinis pirmininko ir tarybos darbas sutelkti visus gyventojus bendriems tikslams, skatinti dialogą, skatinti spręsti kylančias problemas ir kartu visiems geriau gyventi savame kaime. Tai mes ir stengiamės daryti Igliškėlių kaimo bendruomenėje ir raginame visus kuo aktyviau veikti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą