Veržlus Marijampolės jaunimas vienijamas socialdemokratinių vertybių



Aktyvus, atsakingas, iniciatyvus, veržlus ir pilietiškas jaunimas - tai raktas progresyviai, socialiai teisingai ir solidariai visuomenei. Taip save mato viena aktyviausių, veržliausių ir didžiausių jaunimo organizacijų Lietuvoje - Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjunga (LSDJS). Šios organizacijos jaunimas veikia ir Marijampolėje. Savo veiklą Marijampolėje jaunieji socialdemokratai pradėjo skaičiuoti nuo 2000 metų. Per šį skyriaus gyvavimo laikotarpį įvykdyta ne viena puiki iniciatyva, suorganizuota gausybė šaunių renginių ir akcijų, aktyviai dalyvauta jaunimo politikoje ir miesto visuomeniniame gyvenime. Šiais metais švęsime, savo gyvavimo Marijampolėje 10 metų jubiliejų, galime didžiuotis, kad šiai dienai organizacija yra stipri kaip niekada, susiformavusi tvirta, patirtį visuomeninėje veikloje turinti komanda, veiklos tampa platesnės, rimtesnės keliančios ir sprendžiančios visuomenei aktualias problemas.

Didžiulis visuomenės abejingumas, pasyvumas persiduoda ir mūsų jaunimui. Mes kasdien susiduriame su vaikų abejingumu bet kokiai veiklai, su maža motyvacija mokslui, su gana dideliu nusikalstamumu ir šių problemų sprendimui kiekvienas iš mūsų turėtų prisiimti dalį atsakomybės. Mes – aktyvus, pilietiškai nusiteikęs jaunimas, kupini jaunatviškų idėjų ir siekių, drąsiai prisiimame dalį atsakomybės. Ši organizacija gimė iš jaunų žmonių iniciatyvos, kurie vedini kairiųjų pažiūrų ir noro veikti susivienijo ir įkūrė LSDJS Marijampolės skyrių. Galime puikiai matyti kaip daugelis partijų bando mosuoti jaunimo vėliava, dirbtinai kurti jaunimo bendruomenes, bet tas nesiseka. Viskas kas sukurta dirbtinai, taip ir lieka vegetuoti. O mes jau 10-i metai aktyviai veikiame Marijampolės savivaldybėje ir veikla su kiekvienais metais tampa vis platesnė, kokybiškesnė ir matomesnė. Galima paminėti ir keletą paskutinių didesnių darbų: socialinė akcija „Aš būsiu pirmūnas“, gerumo akcija „Jei turi svajonę“. Pastaroji vykdoma jau keletas metų ir jos metu Kalėdų proga vaikams iš neturtingų šeimų, vaikų namų įteikiame dovanėles. Praeitais metais išplėtėme šią gražią akciją ir aplankėme visas kaimiškas seniūnijas, nes kaimo vaikai susilaukia žymiai mažiau dėmesio, nors kartais jų padėtis dar sunkesnė nei mieste gyvenančių. Dar didesnio pasisekimo susilaukė socialinė akcija „Aš būsiu pirmūnas“, akcijos metu prekybos centruose iš geranoriškai nusiteikusių aukoti žmonių rinkome mokyklines prekes, kurios vėliau buvo įteiktos socialiai remtinų daugiavaikių šeimų vaikams. Šia idėja susižavėjo ir kiti miestai, todėl šiais metais planuoja daryti akciją visos Lietuvos mastu.

Didžiuojamės, kad Marijampolės jaunųjų socialdemokratų gretose turime virš 50 narių. Visi esame skirtingi: studentai, moksleiviai, muzikantai, šokėjai, dirbantis jaunimas, sportininkai, menininkai ir kt., bet tuo pačiu ir lygūs. Visi atėjome į šią organizaciją vedini bendrų tikslų – aktyviai veikti, realizuoti save, bendrauti, draugauti, linksmintis ir parodyti, kad jaunimas yra aktyvus, pilietiškas ir atsakingas. Mūsų skyrius vykdo plačią veiklą atsižvelgiant į visų narių poreikius ir į socialdemokratines vertybes: organizuojame renginius, švenčiame valstybės šventes, darome įvairias akcijas, dalyvaujame mokymuose, keliaujame, posėdžiaujame, sportuojame ir aktyviai dalyvaujame jaunimo politikoje. Mes stengiamės, didinti jaunimo užimtumą, saviraiškos galimybes, skleisti socialdemokratines vertybes, ugdyti veržlų ir pilietišką jaunimą. Todėl šiai dienai esame viena aktyviausių jaunimo organizacijų visame mieste, turintys savo atstovus savivaldybės taryboje, jaunimo reikalų taryboje, jaunimo organizacijų taryboje ir kitose institucijose dirbančiose su jaunimu.

Apšilę kojas jaunimo politikoje, tuo neapsiribojame ir jau kitais metais vyksiančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose LSDJS Marijampolės skyrius kels net keturis kandidatus. Esame įsitikinę, kad patirtis visuomeninėje veikloje, puikus paprasto jauno ir seno žmogaus poreikių ir norų žinojimas, bus neįkainuojama patirtis didžiojoje politikoje.
Jaunimas ne ateitis, bet dabartis! Mes tuo tikime!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą