2 Tarybos posėdis

Vakar vykusiame posėdyje patvirtinome komitetus bei jų sudėtis ir išrinkome administracijos direktoriaus pavaduotojus. Tai buvo pagrindiniai klausimai, po kurių taryba jau gali sklandžiai vykdyti darbą.

Slaptu balsavimu buvo patvirtinti 2 administracijos direktoriaus pavaduotojai: Valdas Tumelis ir Arvydas Bajoras. Džiugu tai, kad jie abu susilaukė ir opozicijos palaikymo, nes mūsų pozicijoje buvo tik 14, tačiau už Tumelį balsavo 16, o už Bajorą - 15 tarybos narių.

Keista buvo matyti, kad konservatoriai, iki šiol turėję Kontrolės komiteto pirmininką, į šį komitetą pasiūlė G. L. Trimakaitę. Nenoriu žmogaus sumenkinti, bet manau, kad jie turėjo ir geresnių kandidatūrų. O šio komiteto pirmininku išrinktas V. Narušis, atstovaujantis partijai Tvarka ir teisingumas.

Didžiausia diskusija ir problemos kilo skirstantis į komitetus. Po ilgų derybų buvo sutarta, kad iš 5 komitetų (neskaitant kontrolės) 2 (Aplinkos apsaugos ir kaimo reikalų komitetas; Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komitetas) atiduodame opozicinėms partijoms, o 3 (Finansų ir ekonomikos komitetas; Plėtros, ūkio ir verslo vystymo komitetas; Socialinės ir sveikatos apsaugos komitetas) lieka pozicijai. Komitetų sudėtis artimiausiu metu galėsite išvysti www.marijampole.lt tinklapyje.

Aš dirbsiu Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komitete. Be manęs komitete dirbs Ričardas Mockus, Vanda Juknevičienė, Gintautas Stankevičius ir Rolandas Jonikaitis. Pagal asmenybes matosi, kad darbas tikrai nebus nuobodus. Pirmame posėdyje išsirinksime komiteto pirmininką ir pavaduotoją.

Geriausia žinia, kad taryboje dirbs 3 jaunieji socialdemokratai. V. Tumelis ir A. Bajoras turės palikti tarybą, nes jų pareigos nesuderinamos su tarybos nario darbu. Vietoje jų į tarybą ateis Karolis Podolskis ir Jonas Grabauskas.

Sveikinu bičiuliai!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą