Išrinkti savivaldybės vadovai

Tikriausia, visi jau žinote naujienas iš pirmojo tarybos posėdžio, bet privalau papasakoti tiems, kas negirdėjo.

Vidmantas Brazys

Savivaldybės tarybos meru išrinktas Vidmantas Brazys.
Jis surinko 15 balsų ir aplenkė, 11 balsų surinkusį Valdą Pilecką.







Mero pavaduotojais išrinkti po
Algis Žvaliauskas
15 tarybos narių balsų surinkę Algis Žvaliauskas ir Sigitas Valančius.


Sigitas Valančius
Metas Ražinskas




Administracijos direktoriumi paskirtas Metas Ražinskas, surinkęs 16 savivaldybės tarybos narių balsų.


Šis posėdis buvo išskirtinis, nes visi tarybos nariai pirmą kartą prisiekė. Kai kurie, nors ir didelę patirtį politikoje turintys, negalėjo nuslėpti jaudulio. Gal vis dėlto priesaika atsakingiau nuteikia darbui.

Ir dar vienas aspektas, kurį norėčiau paminėti, tai kandidatų į merus pasisakymai. Vidmantas Brazys, sau įprastu paprastu stiliumi, aiškiai suvokdamas ką kalba, dėstė planus, darbus, kuriuos reikės padaryti, numatomus pasikeitimus. Didelių oratorinių sugebėjimų nepastebime, tačiau aiškiai papratai ir įtikinamai.
Valdas Pileckas, su visa pagarba žmogui, kaip skaitovų konkurse, žodis žodį, nuo lapo ir taip neįtikinamai. Visi sako - padorus žmogus, greičiausiai taip ir yra, tačiau mieli kolegos, pripažinkime, kad ne šiam kandidatui vadovauti miestui. Kai prasideda klausimai ir pabyra visa programinė išmintis, kartais iki absurdo, pvz. pasiūlymas viešuosius pirkimus skelbti internete, nors jau čia kiekvienam ir nelabai išmanančiam žinoma, kad taip jau seniai vyksta. Esmė paprasta - kad ir kokie geri bebūtume, bet yra vietų, kuriose mes tiesiog negalime būti.

Komentatoriams, kurie sakys "ir vėl Brazys", "kodėl nekeičiat?", noriu paskutinį ir rimčiausią argumentą išdėstyti - tokia buvo žmonių valia. Brazys, tarp visų kandidatavusių Marijampolės savivaldybėje, gavo 2315 pirmumo balsų, o tuo tarpu antroje vietoje likęs Pileckas - 1509 balsus.

Jei norite kitų politikų, eikite, balsuokite ir savo norus pareikšite biuletenyje, o mes tiesiog įvykdėme rinkėjų valią ir meru išrinkome Vidmantą Brazį.

p.s. kitas posėdi numatytas balandžio 26 d.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą