3 Tarybos posėdis


Posėdis pradėtas 3 naujų tarybos narių priesaikomis. Džiugu, kad net 2 iš jų -Karolis Podolskis ir Jonas Grabauskas, yra socialdemokratai ir abu - jaunieji socialdemokratai.

Svarstėme detaliuosius planus, kurie turėtų tarnauti visuomenės gerovei. Planuojama kuri poilsines zonas, parkus, pliažus. Taryba vienbalsiai patvirtino šiuos planus, belieka tikėtis, kad numatomi projektai bus įgyvendinti.

Patvirtinome jaunimo užimtumo programą. Taryba sutiko su mūsų komiteto siūlymu, skirti daugiau pinigų šiai programai (lentelėje pateikta koks buvo pirminis variantas ir koks komiteto siūlymas). Žinoma nepavyko išlaikyti skaičių, kurie buvo pirminiame variante. Tačiau perspektyvoje manau yra galimybė padidinti sumas, jeigu programa tikrai pasiteisins.
2011 m.
2012 m.
2013 m.
2014 m.
30 tūkst. Lt.

43 tūkst. Lt.
60 tūkst. Lt
50 tūkst. Lt.
70 tūkst. Lt
55 tūkst. Lt.
80  tūkst. Lt

Pagrindinis šios Trybos akcentas buvo Ministras pirmininkas Andrius Kubilius vizitas, skirtas deryboms dėl Rail Baltica projekto įgyvendinimo Marijampolėje. Gal ir nebūtų reikėję atvykti, jei ne susisiekimo ministras E. Masiulis, nelaikantis liežuvio ir kalbantis, kas šauna į galvą.


A. Kubilius bandė įtikinti, kad nieko baisaus nebus rekonstravus seną vėžę ir leisti važiuoti krovininiams traukiniams per miestą, tačiau bendruomenė su tuo nesutiko. Tiek A. Žvaliauskas, tiek G. Akelaitis argumentuotai išdėstė marijampoliečių lūkesčius ir prieštaravimus. Su kai kuriais norais Premjeras sutiko, tačiau ar tai bus iš tikrųjų pamatysime. Jau gegužės 12 d. darbo grupė vyksta derėtis į vyriausybę.

Meras, grįžęs po pokalbio su Premjeru, sakė išgirdęs pažadą, kad visos detalės (kas finansuos viadukų statybą, pervažų sutvarkymą, apsauginių zonų įrengimą ir t.t.), susiję su šiuo projektu bus smulkiai surašytos ir patvirtintos vyriausybės nutarimu. Esminis reikalavimas - lygiagrečiai senos vėžės rekonstrukcijai turi būti pradėta aplinkkelio statyba, leisianti išvengti sunkiasvorių krovininių traukinių važiavimo per miestą.

Panašu, kad Premjeras  suprato reikalo esmę ir ne viskas čia taip korumpuota, kaip E. Masiulis kalbėjo. Geriau tuos pinigus, kuriuos skyrė savivaldybės politikų juodinimui, galėjo skirti marijampoliečių švietimui, pristatant reikalo esmę, rodant kitų šalių patirtį. Gal ir tokių didelių konfliktų nebūtų kilę, o ir pats ministras nebijotų atvykti kalbėtis su bendruomene.

9 komentarai:

  1. na ir tai kur ta esmė su geležinkeliu? nes iš straipsnio nieks neaišku...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai esmė tokia ir yra kad viskas šakėm ant vandens. Gegužės 12 d. važiuoja į vyriausybė darbo grupė tai tada jau gal ir koks nors sprendimas bus, čia tik apsikeitimas nuomonėmis ir diskusija įvyko.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Saunuolis, kad raso tokius straipsnius. Pasiskaitau karts nuo karto.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš taipogi nieko nesužinojau apie geležinkelį ir apie detaliuosius planus poilsinėms zonoms . Jūsų visų bėda ta kad šnekat ir nieko konkretaus nepasakot darot ir nieko nepadarot . Nieko informatyvaus kas bus daroma už tuos pinigus kurie skirti jaunimo užimtumo programai už tuos tūkstančius , kas įeina ????? Klausimų daugiau nei atsakymų yra tavo šitame straipsnyje .

    AtsakytiPanaikinti
  5. jeigu jus, miesto valdzia, nesugebesite atstoveti marijampolieciu reikalavimu, nepatenkinsite ju lukesciu, gelezinkelis per miesta negali but tiesiamas, tai jus tiek ir verti to vardo...!?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nėra ko norėti rinkimai baigėsi ir baigėsi jų tas slepiamas individualus neįgalumas o tokie buriasi į partijas ir po to dar blogiau kai turi daugumą ir gali vienašališkai pagal savo partijos demagogiją priiminėti sprendimus . Podolskio su Grabausku neišrinko neužteko balsų tai "stebuklingai"atsisakius dviems kandidatams savo vietos taryboje šie protai pakilo saraše ir štai jie čia , tokių dalykų neturėtų būti nes tai vos neakivaizdu ,kad dirbtinai daroma .Perėjus per savivaldybes kiek tokių gudručių atsirastų ? Už europos pinigus atliktus darbus sau susidės pliusus , na ir kas kad skola didėja o su savivaldybės biudžiatu nesusitvarko ir nieko nenuveikia , jei klystu norėčiau išgirsti Povilai tavo faktus o ne tuščias kalbas .

    AtsakytiPanaikinti
  7. jus uzuot cia peike Marijampoles politikus pasakykite argumentuotai, kas jums nutiks, jei veze bus atnaujinta? jei veze bus atnaujinta, bus sutvarkytos ir pervazos ir pastatytas akvedukas ar dar kaskas panasaus, nes dar kol traukinys pravaziuoja, grozdiska pervaza buna uzdaryta netgi pusvalandy kol vagonus perstato ir tai nera nieko gero, as uz senos vezios atrestoravima!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Viskas tvarkoj su ta pervaza ka cia snekat pilieti, jei ir tenka pusvalandi laukt tai gal karta ar du kartus ir tai nakti. O dabar is tikruju tai tiesa, praktiskai nieko neisdereta, esme ta pati. Gelezinkelis eis per Marijampole, o aplinkeli nezinia kada ir is vis nezinia ar ties. Atvyko Premjeras pamete pazadu, o visi kurie rodos taip arsiai gyne Marijampolieciu interesus siuo labai svarbiu klausimu isskydo ir pamirso visus gyventojus.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sudėtinga būtų surašyti visus darbotvarkės klausimus nuosekliai, kai kurie iš jų po 26-35 lapus.
    Dėl detaliųjų planų tai sunku pasakyti kaip ten kas bus statoma, nes projektų dar nėra, bet jei yra noras gauti programą arba detalųjį planą tai prašau parašykite man ir atsiųsiu.
    O dėl tų europinių lėšų tai nelabai supratau.. Jeigu prie šios valdžios tie didžiuliai projektai, visam miestui naudingi, atlikti tai kodėl reiktų nuopelnus atiduoti kažkam kitam? Greičiausiai mes savi biudžeto lėšomis niekada nebūtume pajėgę to padaryti, tai ir tos paskolos buvo imamos ne pravalgymui, bet konkretiems darbams. Nereikia dramatizuoti ir gąsdinti žmones bus atiduotos tos skolos.

    AtsakytiPanaikinti