Kaip opozicija Jaunimo komitetą kūrė



Gavau priekaištą, kad savo bloge nerašiau apie siūlymą kurti jaunimo komitetą, todėl skubu pasitaisyti.

Pirmame Tarybos posėdyje Liberalų sąjūdžio atstovas Gintautas Stankevičius siūlė kurti "Jaunimo komitetą". Šis siūlymas buvo niekuo neparemtas, aiškiai neapibrėžiant, kokia bus naujojo komiteto nauda.  Pasakymas, kad šis komitetas priims sprendimus atsižvelgiant į jaunimo pozicijas, manęs neįtikino.

Aš sakiau, kad Jaunimo reikalų taryba (JRT) gali ir privalo pateikti jaunimo pozicijas visais Taryboje svarstomais klausimais. Juolab, kad ir jaunimo atstovų JRT yra daugiau nei komitete.   Kita šio siūlymo pusė dar sudėtingesnė: jeigu komitetas būtų įkurtas, kuri tada jaunimo nuomonė būtų tikresnė - JRT ar Jaunimo komiteto? Apskritai, kam tada JRT būtų reikalinga?

Žinoma opozicijai geriau, kad valdančiosios daugumos tarybos nariai pasiskirstytų į 6 komitetus, po 2 į kiekvieną ir automatiškai kiltų nemažų problemų renkant komiteto pirmininkus ir išlaikant proporcingą daugumos ir mažumos atstovavimo principą.

Aš nebijau prisipažinti, kad pasisakiau prieš šio komiteto kūrimą. Nemačiau šio komiteto darbo perspektyvų, o iniciatorius nesugebėjo pagrįsti jo reikalingumo. Į Tarybą išrinkti jaunimo atstovai turi integruotis į įvairias sritis, nes ateityje reikės perimti tuos darbus. Pasisakau už darbingą JRT, kurioje būtų platus jaunimo atstovų ratas, politikai, administracijos ir su jaunimu susijusių institucijų atstovai. Manau, kad ši taryba sugebės pateikti jaunimo pozicijas, o mums beliks į tai atsižvelgti, priimant sprendimus.

Tokia mano pozicija. Jei kitų nuomonių bus ir jos mane įtikins, gal ateityje pasisakysiu už Jaunimo komitetą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą