Pirmas komiteto posėdis

Pastaruoju metu patiriu ypač daug pirmųjų kartų. Kaip A. Mamontovas sako: Esi  jaunas tol, kol turi  pirmų kartų, tai reiškia, jog aš dar tikrai jaunas.

O jei iš tikrųjų, tai jau pradėjome darbą. Rinkome komiteto pirmininką ir pavaduotoją. Mūsų frakcija siūlė Vandos Juknevičienės kandidatūrą, kaip ilgametės komiteto narės puikiai išmanančios šią veiklą. Tačiau opozicija buvo sutarusi kitaip ir Juknevičienė atsisakė. Liko vienas kandidatas, kurį pasiūlė Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai - Gintautas Stankevičius, todėl vienbalsiai jį ir išrinkome, o pavaduotoja – Vandą Juknevičienę.

Gali pasirodyti keista, kodėl pozicija savo kandidato nesiūlė. Tačiau nematau reikalo tuščiai priešintis, nes koalicijoje nusprendėme, kad šis komitetas atitenka opozicijai. Jie čia yra 3, o pozicijos tik 2: aš ir Ričardas Mockus.

Pradžioje posėdžio gerb. kolega Jonikaitis su sarkazmu citavo mintis iš šio blogo. Buvau rašęs, kad tikiuosi įdomaus darbo komitete, nes susirinko spalvingos asmenybės. Aišku, reiktų pasidžiaugti, kad ir vietos politikai skaito mano mintis, o dėl darbo matosi, kad bus tikrai įdomus ir ne nuobodus, nes jau pirmas komitetas užtruko gerokai ilgiau nei planuota,  o ir kolegos demonstruoja begalinį susidomėjimą ir žinias visose srityse. Bus iš ko mokytis.

Mūsų pagrindinis klausimas buvo Jaunimo užimtumo programa, kurią tvirtinsime ateinančiame posėdyje. Darbo grupė, rengusi programą, visai neblogai padirbėjusi, nes komitetas didesnių pastabų neturėjo. Vienbalsiai pritarėme, kad reikia padidinti finansavimą. Šiemet palikome 30 tūkst. Lt, 2012 m. - 60 tūkst. Lt, 2013 m. - 70 tūkst. Lt ir 2014 m. - 80 tūkst. Lt. Tai belieka šią poziciją taryboje apginti ir tikėtis, kad numatyti pinigai bus skiriami.

Tiesa, gavau dar vieną priekaištą iš to pačio kolegos, skaitančio mano blogą, kad neparašiau jog nepalaikiau jaunimo komiteto kūrimo. Tai pažadu pasitaisysiu ir rytoj parašysiu apie šį įvykį.

Tai gal ir visos mintys, kuriomis norėjau pasidalinti po pirmojo komiteto posėdžio.

2 komentarai:

  1. Rašai kas naudinga pačiam o kas ne pro akis praleidi . Tad Jonikaitis pamokė teisybės truputį ir aplamai trūksta informacijos tame savivaldybės tinklapyje ir jei ji būna tai labai vargana ir mažai informatyvi . Jei pasiekia piliečius tai pavėluotai .

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nelabai supratau, nes aš apie savivaldybės puslapį nekalbėjau. Tiesiog pasidalinau įspūdžiais iš pirmo posėdžio, o kad tarybos nariai domisi tai puiku, juk sakau, kad bus iš ko mokytis:)

    AtsakytiPanaikinti