TAIP - elektoriniam balsavimui!

Šiandien gavau laišką, kuriame Pilietinių iniciatyvų centras kviečia palaikyti elektroninio balsavimo iniciatyvą. Aš - UŽ!

Neabejoju, kad dalyvavimas rinkimuose gausėtų su kiekvienais rinkimais! Šiuose savivaldos rinkimuose daugelis mano draugų balsavo pirmą kartą! Didesnė dalis dėl to, kad anksčiau nenori eiti į apylinkes, nežino, kas ten kaip daroma, nedrąsu, o galiausiai pasakoma, kad nedomina, bet tai greičiau apibendrinimas, nei tikroji priežastis. Didesnė dalis, ypatingai jaunų žmonių, kasdien naudojasi internetu, tai sprendžia visas prieš tai paminėtas problemas, suteikia komfortą ir neribotą laiką apspręsti (nesėdėsi juk balsavimo kabinoje valandą). Geri arbatą, skaitai kandidatų biografijas, partijų programas ir apsisprendęs atiduoti savo balsą.


Baimės dėl galimo balsų pirkimo nei sumažėja, nei padidėja. Juk ir dabar išsineša biuletenius, nufotografuoja ir kt. priemonėm pažeidinėja. Elektroninis balsavimas nepalengvins sąlygų nusižengti, greičiau, kad kaip tik žmonės balsuodami namuose sąmoningės, daugiau domėsis ir taps pilietiškesni, atsakingesni.

Tiems, kuriems patinka popierinis biuletenis, galios sena tvarka. Ne visi pasitiki informacinėmis technologijomis, neturi prieigos prie interneto, tai manau pradžioje dar reiktų palikti ir popierinį balsavimą.

O ką jau kalbėti apie užsienyje gyvenančius Lietuvos piliečius. Pabrėžiu - piliečius, kurie turi turėti galimybę balsuoti. Mes negalima atriboti išvykusių nuo galimybės rinkti valdžią, o kaip tik turime palaikyti ryšį ir stengtis juos susigrąžinti. Didesnė dalis ne iš gero gyvenimo svetur išvyko. Nedidelė tauta esame ir nuolatos mažėjame, todėl išvykę piliečiai yra be galo svarbūs. Tegu jie patys renka valdžią, kuri gal būt sugebės susigrąžinti tautiečius.

Žodžiu, argumentų galima ir daugiau būtų galvoti, bet nematau reikalo tiesiog manau, kad elektroninis balsavimas yra labai svarbu ir reikalingas.

Kviečiu visus pagalvoti ir pasisakyti už elektroninį balavimą. Raginu netik kiekvieną individualiai, bet ir organizacijas, įstaigas, kurioms priklausote padiskutuoti ir palikyti šią iniciatyvą!
Kreipimąsi  galite rasti čia: KREIPIMASIS DĖL ELEKTRONINIO BALSAVIMO

3 komentarai:

  1. Visiskai sutinku. Reikia prisiimti atsakomybe eiti virtualiu visiems balsuoti patogiu metodu. Skatinti pilieciu aktyvuma ir nuomones raiska visais kanalais. Pirmyn Povilai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tuomet palikite grafą el. balsavime tokią kaip- nėra už ką balsuoti . Nes dabar tai paprasčiausiai subraukai tą lapą ir išeini . Nors ir taip abejoju ar daugiau balsuos kas o suklastoti bus tik žymiai lengviau .

    AtsakytiPanaikinti