5 Tarybos posėdis

5-ame Tarybos posėdyje patvirtinome naujos redakcijos Tarybos darbo reglamentą. Laba radikalių pasikeitimų jame nebuvo numatyta, greičiau, pritaikymai prie pasikeitusių teisės aktų ir savivaldybės situacijos. Pagrindinis dalykas, kurį norėčiau užakcentuoti, kad nuo šiol Tarybos posėdžiai bus transliuojami gyvai internetu www.marijampole.lt. Kiekvienas asmuo galės sėdėdamas prie kompiuterio matyti kaip sprendžiami reikalai Taryboje. Tie kas negalės  stebėti tiesiogiai, galės pažiūrėti įrašą, kuris taip pat bus talpinamas www.marijampole.lt.

Jau dabar galiu pasakyti, kad Tarybos narių aktyvumas kils, visi norės pasisakyti, pademonstruoti savo žinias ir išmintį, nujaučiu, kad didesnė dalis kalbų bus dėl kalbėjimo, bet nieko nepadarysi tokia ta atvirumo kaina. Žmonės atsirinks kas kalbės į temą, o kas tik save pademonstruoti nori. Po 5 Tarybos posėdžių jau galiu pasakyti, kad tikrai negalima vertinti politikų darbą pagal pasisakymų dažnumą, tai visiškai nieko nereiškia.


Gamtos tyrimų ir ekologinio švietimo stoties direktoriaus 2010 metų veiklos ataskaitą patvirtinome vienbalsiai. Buvo įdomu išgirsti, kad jų perspektyviniuose planuose numatyta įkurti botanikos sodą. Žinoma šiai dienai tai neįgyvendinama svajonė, bet kas čia žino gal ateityje ir pavyks.


Į užtarnautą poilsį išleidome Rimanto Stankevičiaus pagrindinės mokyklos direktorę Danutę Šliužienę. Šios mokyklos vadovui atrinkti bus skelbiamas viešas konkursas. 

Teko pakelti transporto bilietų kainas, nes nežmoniškai brangstantis kuras nepalieka kitos išeities. Miesto autobusuose bilietas brangs 20 ct, priemiestiniuose - 5 ct už kilometrą.


Didžiausios diskusijos kilo dėl savivaldybės gyventojams labai aktualių klausimų - kiaulių auginimo Netičkampyje ir geležinkelio "Rail Baltica" vėžės per Marijampolę.
Ketinimui auginti kiaules visai šalai žmonių gyvenamų namų, Netičkampio miestelyje, visa Taryba vieningai pasipriešino, vyko diskusija kokias priemones dar galėtume panaudoti, kad nebūtų paskleista smarvė, kuri greičiausiai pasiektų ir Marijampolės miestą. Teisinių kliūčių praktiškai nėra, todėl buvo suformuota darbo grupė, kuri paruoš kreipimusi į visas suinteresuotas institucijas, siekiant bet kokia kaina sustabdyti dar vieną Jusevičių istoriją.


Dėl geležinkelio reikalų nuomonės gerokai išsiskiria. Epicentre kaip visada 2 Tarybos nariai G. Akelaitis ir A. Žvaliauskas, kurie yra geriausia įsigilinę į esamą situaciją. Ties šiuo klausimu taip pat dirbs darbo grupė. Žinoma šiuo klausimu jau dabar matosi sutarimo nebus. Vieni kategoriškai prieš, kiti siekia, kad Marijampolės gyventojai išloštų iš šios situacijos. Savo galutinės nuomonės dar neturiu, nes situaciją reikės vertinti kai bus aiškūs visi faktai kas ir kaip. Panašu, kad to geležinkelio per miestą išvengti nepavyks, tad tikėkimės, kad iš šios situacijos gausime daugiau naudos nei žalos. Tilto Aušros gatvėje viešas svarstymas jau vyks artimiausiu metu, tai gal ir kiti miestui gyvybiškai svarbūs darbai bus atlikti kaip žadėjo vyriausybė.


Šis klausimas yra ypatingai aktualus ir skaudus daug kam, todėl stengsiuosi kaip įmanoma dažiau informuoti kas, kur ir kada vyksta, kokie svarstymai, kokie planai, kokie darbai ir galų gale kokie sprendimai.


Tiek iš 5 Tarybos posėdžio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą