7 Tarybos posėdis

Rugsėjo 26 dieną vyko septintas Tarybos posėdis. Trumpai apžvelgsiu svarbesnius svarstytus klausimus ir priimtus sprendimus.

 Nusprendėme nesvarstyti klausimo dėl vietinių bendrojo naudojimo sistemų - vidutinio slėgio dujotiekių pardavimo, nes šis klausimas nebuvo tinkamai paruoštas, trūko informacijos, kad galima būtų teisingai apsispręsti. Privatizavimo komisija surinks daugiau informacijos, išanalizuos esamą padėtį ir tuomet grįšime prie šio klausimo.

Marijampolės žaidimų sporto mokyklai perduotas turtas esantis Pašešupio parke. Jei tiksliau, tai šalia buvusio dirbtinės dangos stadiono (prie Sūduvos gimnazijos), kur dabar statoma nauja sporto bazė, bus įkurtas regbio aikštynas ir regbio užsiėmimai persikels iš Rygiškių Jono gimnazijos stadiono į Pašešupio parką.


Daugiausiai emocijų ir diskusijų sukėlęs klausimas dėl Marijampolės miesto vartotojų kooperatyvo atleidimo nuo nekilnojamojo turto ir žemės mokesčio, tuos pinigus nukreipiant universalinės parduotuvės "Gulbė" renovacijai. Buvo 2 alternatyvos: atleisti nuo mokesčių 4 metus tik už "Gulbės" pastatą arba vienus metus už visą kooperatyvui priklausantį turtą. Po ilgų diskusijų buvo nuspręsta pasirinkti 2 variantą, nes pinigų suma ta pati (apie 150 tūkst. Lt), rezultato norisi ne po 4 metų, bet kaip įmanoma greičiau.
Dalis Tarybos narių nesutiko, kad šiai įmonei renovuoti pastatą suteikiama paramos apie 60 %, o tuo tarpu kitiems, turintiems turto miesto centre siūloma parama 20 %, remontui reikalingos sumos. Tiesos tame labai daug, tačiau situacija paprasta, jeigu nesuteiksime šios lengvatos, "Gulbė" nebus atnaujinta ir darkys miesto centrinės aikštės vaizdą. Aš, nors ir suprasdamas, kad čia teisingumo trūksta, pasisakiau, kad tas pastatas būtų sutvarkytas.

Nuo rinkliavos atleidome prekybininkus, kurie ruošiasi prekiauti spalio 15 d. Basanavičiaus aikštėje vyksiančioje derliaus šventėje "Sūduvos kraitė". Tą pačią dieną vyks renginiai ir kituose miestuose, todėl šiuo sprendimu stengiamės pritraukti daugiau amatininkų ir prekybininkų į mūsų miestą. Šventė bus neeilinė, nes švenčiamas ir cukraus fabriko jubiliejus, o Arvi įmonių grupė paruošusi įspūdingą programą.

Nustatėme švietimo įstaigų vadovų tarnybinius koeficientus ir priedus, kurie iš esmės yra reglamentuojami vyriausybės, tai diskusijų didesnių nebuvo. Taip pat tvirtinome klasių komplektus mokyklose ir darželiuose. Liūdna žinia, kurią visi žino, mokinių nuolatos mažėja ir panašu, kad mokyklų jungimas arba uždarymas neišvengiamas.

Aštrios diskusijos buvo ir dėl komisijos laisvės kovoms įamžinti sudarymo. Dalis Tarybos narių nepritarė tokios komisijos subūrimui, manydami, kad viskas ir dabar vyksta pakankamai sklandžiai ir papildomi biurokratiniai dalykai tik pablogins situaciją. Mano nuomone, komisija nepakenks, nes joje susitiks visos suinteresuotos pusės ir organizuojant renginius visi bus išklausyti, vyks diskusija ne spaudoje, bet prie darbo stalo.

Patvirtinome Tarybos narių susitikimų su gyventojais grafiką 4 ketvirčiui (su juo susipažinti galite ČIA). Žinoma, į Tarybos narius galima kreiptis visada, nežiūrint patvirtinto grafiko, Marijampolės savivaldybės tinklapyje yra ir el. paštai, kuriais visada galima susisiekti.

Pritarėme Autobusų parko dalyvavimui Klimato kaitos specialios programos lėšomis finansuojamame projekte. Projekto esmė - Marijampolė gaus 8 visiškai naujus autobusus, varomus suspaustomis dujomis. Specialiai šiems autobusams bus statoma dujų degalinė. Pradėjus važinėti šiems autobusams, bus mažinamas oro užterštumas, taupomos išlaidos degalams ir žinoma nepalyginamas komfortas keleiviams. Šis projektas finansuojamas 100 % ir savivaldybei savo lėšomis prisidėti nereikės.

Tiek žinių iš 7 Tarybos posėdžio, kuris buvo gana konstruktyvus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą