Su Tarptautine studentų diena!

Šiandien visas pasaulis švenčia Tarptautinę studentų dieną! Dieną, kai 1939 m. buvo pademonstruotas išskirtinis studentų vieningumas, drąsa, nenoras susitaikyti, siekis teisingumo!
1939 m. lapkričio 17-ąją Čekoslovakijoje vyko studentų pasipriešinimas prieš vokiečių okupaciją. Tą dieną daug studentų buvo areštuota ir sušaudyta, o daugiau nei 1000 jų išsiųsta į koncentracijos stovyklas.

Aš kiekvienais metais primenu nuo ko ši diena prasidėjo, nes manau, kad tai yra beprotiškai svarbu! Norėtųsi, kad mes švęsdami neužmirštume kokios vertybės paskatino atsirasti šią šventę.


Manau, puiku, kad ši diena yra ne gedulo, bet švenčiama  diena. Studentai yra dinamiška, jauna ir labai didelė bendruomenės dalis, siekianti žinių, turinti idėjų, norinti keisti ir keistis, kurti, nestokojanti drąsos ir ryžto. Būtų puiku, kad šią dieną visi akademiniai miestai, visa šalis ir visas pasaulis jaustų studentų vienybę, nepaisant kalbos, rasės ir kitų skirtumų!

Aš šiek tiek pasigendu aktyvumo, trūksta tos studentiškos dvasios, noro vadintis studentu ir didžiuotis tuo, bet tikiuosi, kad ateityje lapkričio 17 d. bus visiems žinoma šventė, o studentams viena svarbiausių dienų metuose.

Linkiu, kad tos vertybės, kurios sukūrė šią šventę būtų puoselėjamos, kad visada studentija būtų drąsi, veržli, nesusitaikanti su negerovėmis, norinti keisti, visada turinti rimtų argumentų ir prie derybų stalo ir didžiulį palaikymą išėjusi į gatvės! Visos demokratinės priemonės yra galimos, todėl išnaudokime jas!

Smagios ir nepamirštamos šventės visiems!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą