12 Tarybos posėdis

Paskutinis šiais metais vykęs Tarybos posėdis buvo pats trumpiausias, suspėjome viską išspręsti per nepilnas pora valandų.

Pagrindinis klausimas - biudžeto patikslinimas, priimtas be didesnių diskusijų, nes viskas labai aišku. Perskirstėme iš ten kur sutaupyta, į ten kur labiausiai trūksta.
Žinoma, nuotaikos ne kokios, nes jau matosi, kad nepavyks viso suplanuoto biudžeto surinkti, bet svarbiausia, tikrai pavyks sumokėti visiems darbuotojams darbo užmokestį.
Planuojamas deficitas apie 3 mln. Lt, konkrečiai paaiškės, kai bus suvesti gruodžio finansiniai srautai. Nesurinkto biudžeto pagrindine priežastimi laikome sudėtingą mokesčių administravimą, nes buvo suplanuota, kad pavyks surinkti gerokai daugiau gyventojų pajamų mokesčio, kadangi mieste šiais metais vyko labai dideli statybos darbai, kurie, dėl gero oro, vyksta iki šiol, tačiau pasikeitusi mokesčių administravimo sistema taip komplikavo padėtį, kad VMI net negali pasakyti, kiek Marijampolėje šio mokesčio surinkta.



Suteikėme bendrabučius mamai su 4 vaikais, kurie nuolat kentė vyro smurtą ir našlaitei, kuri sulaukė savo eilės.


Patvirtinome miesto ir kaimiškų teritorijų kelių, šaligatvių ir stovėjimo aikštelių tvarkymo programą 2012-2014 metams. Joje numatyta kurie keliai, kuriais metais bus tvarkomi, kitaip sakant darbų eiliškumas. Tai leis jau ankstyvą pavasarį, iškarto sužinojus skiriama lėšas, vykdyti remonto darbus ir sumažins nereikalingus ginčus.

Buvau išrinktas į Marijampolės savivaldybės švietimo tarybą.  Laukia dar vienas naujas ir labai atsakingas darbas, bet kadangi dirbu švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komitete, jis bus labai artimas sričiai, į kurią dažniausiai tenka gilintis.

Patvirtinom kitų metų Tarybos veiklos planą. Jis gerokai skiriasi nuo anksčiau buvusio, bet manome, kad šis formatas bus pranašesnis, nes realiai suplanuoti visų metų sprendžiamus klausimus labai sudėtinga. Todėl palikome pagrindinius momentus kaip vyksta darbas ir išskyrėme didesnes problemas, kurias reikės paliesti.

Patvirtinome paramos programą, pagal kurią gyventojai galės pasikeisti stogus, dengtus šiferiu, kuriame yra asbesto. Reikia pripažinti, kad šioje vietoje yra gerokai daugiau klausimų nei atsakymų, nes ministerija tik prieš kelias dienas patvirtino, kad ši programa bus vykdoma. Todėl visa gyventojams reikalinga informacija bus artimiausiu metu skelbiame žiniasklaidoje.

Tiek trumpai iš trumpiausio Tarybos posėdžio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą