Tapau Jaunimo reikalų tarybos pirmininku

Gruodžio 8 d. Marijampolės savivaldybės administracijoje vyko pirmas naujai suformuotos Jaunimo reikalų tarybos posėdis. Aš buvau išrinktas šios tarybos pirmininku. Pirmininko pavaduotoju išrinktas Andrius Jasinskis, Marijampolės Rotaract klubo prezidentas.

Prisistatydamas išsakiau kai kurias savo mintis. Mano nuomone, Jaunimo reikalų taryba turi gerokai aktyviau dirbti, nes 4 posėdžiai per metus tikrai nėra pakankamai, norint kažką reikšmingo nuveikti. Privalome žiūrėti ne tik į mokyklinio amžiaus jaunimą, bet ir į kitų amžiaus grupių problemas.

Pagrindinės problemos tai jaunimo nedarbas, didžiulė emigracija į užsienio šalis ar į kitus Lietuvos miestus, jaunų šeimų aprūpinimas būstu. Būtina užtikrinti nuoseklią jaunimo stebėsenos sistemą, atrasti ar sukurti jaunimo poreikius patenkinančią informavimo sistemą, didesnį dėmesį skirti kaimo jaunimo problemoms ir užimtumui
.
Būtų puiku, jei pavyktų įdiegti moksleivių praktikų sistemą, kuri leistų mokiniams susipažinti su būsimu darbu prieš renkantis kur studijuoti, nes dažnas renkasi nesuprasdamas koks darbas jo laukia. Be abejonės jaunimo organizacijų stiprinimas ir gausesnis, teisnesnis jų finansavimas bei rėmimas bus vienas iš prioritetų.

Svarbiausia rasti ir skatinti normalų dialogą tarp visų suinteresuotų pusių, aktyvinti patį jaunimą, nes tik bendradarbiavimas ir aktyvus dalyvavimas leis sukurti Marijampolę, kaip jaunimui patrauklų miestą!

20 komentarų:

  1. Jei bus sukurta naujų darbo vietų, šis miestas bus ir taps patrauklus ne tik jaunimui, bet visoms kitoms gyventojų grupėms. O šita taryba, nemanau, kad gali įtakoti Lietuvos ekonomiką, beprasmiška veikla, kuri neatneš praktiškai jokių teigiamų rezultatų.
    Pats teigi: "Pagrindinės problemos tai jaunimo nedarbas, didžiulė emigracija į užsienio šalis ar į kitus Lietuvos miestus, jaunų šeimų aprūpinimas būstu." atmerk akis, čia yra makro veiksniai ir tendencijos.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Turimus išteklius skirstant kitaip galima pasiekti rezultatų. Mūsų tarybos tikslas, kad jaunimo interesai nebūtų užmiršti, stebėsena ir analizė su jaunimu susijusių veikų ir programų, racionalūs siūlymai ir rekomendacijos.
    Nereikia čia taip nurašyti, kad nieko negalima. Marijampolės savivaldybės taryba rudenį priėmė sprendimą mokėti už studijas vienam jaunam gydytojui, kuris įsipareigojo 10 metų dirbti Marijampolėje. Ar tai ne sprendimas? Reikia tik ieškoti sprendimų, o ne pasiteisinimų.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kuo remiantis buvo priimtas toks sprendimas ? kodėl nuspręsta būtent jam skirti finansavimą ?, kokios garantijos, kad buvo verta į jį investuoti tiek pinigų ar šie pinigai ilgainiui atsipirks ir kaip jie atsipirks ?. Ar tai nebuvo korupcijos išnaša ?. Manau, jeigu tai buvo kaip motyvavimo sistemos vienas iš veiksnių, ar tai neturėjo būti viešas konkursas ?.

    AtsakytiPanaikinti
  4. saunu povilai didziuojuos tavimi daug ryzto tau ir sekmes

    AtsakytiPanaikinti
  5. Regioninei ligoninei neįmanoma pritraukti reikalingų gydytojų, joks viešumas čia nepadeda, nes skelbimai dedami ir stovi ištisai, tiesiog niekam finansiškai neapsimoka dirbti regione.
    Tik tokiomis priemonėmis galima buvo pritraukti reikalingos srities specialistą, kuris pasirašė sutartį ir įsipareigoja dirbti mažiausiai pilnu etatu 10 metų.
    Žmonių sveikata niekada neatsipirks, tai ne ekonominę naudą duodanti veikla.
    Dėl viešo konkurso, geras pastebėjimas, ateityje jeigu bus panašių momentų tikrai siūlysiu šitą variantą.
    O konkrečiu momentu esmė paprasta niekas dirbti regione nenori ir tik finansiniai sunkumai leido mums užsitikrinti specialistą.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Povilai, dar kartą pasikartosiu, nesakyk NIEKAS, jei nebuvo apklausti visi potencialūs darbuotojai. Kitas dalykas, investuojant į tokį darbuotoją, yra labai didelė rizika, kad jis bus nevykęs specialistas, juk jis dar tik mokosi, beto juk pasirašęs sutartį, jis bus tikras, kad nebus atleistas, o tai gali jį paskatinti dirbti atlaidžiai ir t.t. Ar čia tik aš vienas galvoju apie pasėkmes ?. Beto, manau tai vieša informacija, gal gali įvardinti kokios konkrečiai srities specialistas ir kokiame universitete mokosi ?. Ai ir dar vienas dalykas, pats esu susijęs su darbo birža, tačiau jokių skelbimų nesu matęs jau gal apie metus laiko, kas liečia gydytojus ar kitokius ligoninėje dirbančius specialistus.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Povilai, gal būtų galimybė gauti to tarybos posėdžio išrašą ?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Šiaip tai negaliu nesutikti su Jūsų išsakytomis pastabomis, bet labai sudėtinga visus tokius niuansus numatyti. Nes čia labi specifinė sritis ir reikia specifinių žinių. Gaila, kad tokių pastabų negirdėjau prieš posėdį tikrai būčiau viską išsiaiškinęs iki galo.
    Jeigu Jūs sutiktumėte bendrauti šia tema ateityje ir padėti įnešti daugiau skaidrumo aiškumo, būtų malonu gauti kontaktus, ir daugiau pastabų. Aš kreipčiausi kai tik atsirastų klausimų susijusių su medicina.
    Čia nuoroda į Tarybos sprendimo projektą: http://www.infolex.lt/marijampole/Default.aspx?Id=3&DocId=24710

    AtsakytiPanaikinti
  9. Dar vienas klausimas, o šis asmuo: Modestas Kukis yra kaip nors susijęs su: Vyriausiasis specialistas (ekonomistas) Donatas Kukis, kuris dirba Marijampolės savivaldybės administracijoj, kalbu apie giminystės ryšius ?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Šiuo momentu negaliu atsakyti, bet kitą savaitę išsiaiškinsiu.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Lauksiu jau pirmadienį.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Povilai, dar papildomai, radau informacijos apie jį, atrodo, labai mažai motyvuotas studentas, čia nuoroda: http://www.google.lt/url?sa=t&rct=j&q=modestas%20kukis&source=web&cd=1&ved=0CBwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.mf.vu.lt%2Findex.php%3Foption%3Dcom_docman%26task%3Ddoc_download%26gid%3D321%26Itemid%3D13%26lang%3Dlt&ei=tA_iTrzHJfL04QSvr6CgBQ&usg=AFQjCNESzugWq7Hial72v8yyw99VyJX7Cg&cad=rja

    AtsakytiPanaikinti
  13. Tų tarybų visur prikurta N, visi išrinkti jų pirmininkais tik ir žada viską pakeisti, bet kur tie rezultatai? Taigi nesąmonė kažkokia, nei jūs su ta savo taryba jaunimo nedarbą sumažinsit, nei jiems būstus duosit nei tą pačią emigraciją sumažinsit, tai realiai kam reikalinga tokia taryba?

    Aš suprantu, kad tu esi veiklus žmogus ir daug ką darai iš idėjos, tik nesuprantu kam tu iš vis eini į tokias "tarybas".

    AtsakytiPanaikinti
  14. Povilai, vis dar nesulaukiu atsakymo dėl giminystės ryšių ?

    AtsakytiPanaikinti
  15. Taip, tikrai neužmiršau. rytoj turiu posėdį savivaldybėje tai tuo pačiu viską išsiaiškinsiu.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Taip skubi atsakyti į jūsų klausimą: taip jis yra giminaitis.
    Tačiau tokios potekstės, kurią jūs čia matote ištiktųjų nėra, visi labai patenkinti, kad pavyko susigrąžinti į šį miestą specialistą ir "pririšti" jį čia dirbti.
    Taip, kad net nežinau ką galiu daugiau pakomentuoti, tiesiog sprendimas buvo priimtas visa taryba, visos partijos pritarė tam ir tikimės, kad šis sprendimas tikrai pasitarnaus mūsų gyventojams.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Manau jeigu būtų organizuojamas viešas konkursas, būtų atsiradę daug daugiau norinčių ir terminai sutarties (10m.) nebūtų tokie ilgi. O čia, pasiūlomas giminaitis, priimamas giminaitis. Ką galiu pasakyti, Lietuva. Koks keistas sutapimas, tikriausiai tėvas prie finansų dirba ir štai sūnus gauna finansavimą. Išsiųsiu informaciją į žiniasklaidą.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Tai, kad jau išsiuntėte inforamciją kiek žinau ir su žurnaliatai teko bendrauti.
    Tas žurnalistas, kuris kaip sakė gana gerai išmano šią sritį, labai palankiai vertina tokį sprendimą, kad pavyko rasti ir susigrąžinti gytytoją į regioną.

    AtsakytiPanaikinti
  19. Gražu žiūrėti kaip ten sukasi žmonės toje savivaldybėje , ranka ranką plauna ten . Tiesiog mulkinimas žmonių .

    AtsakytiPanaikinti
  20. Jeigu žinote faktų perduokite juos STT ir tikai bus tiriama, turime puikių pvz. kaip net merus suiminėja, tik nereikia tylėti.

    AtsakytiPanaikinti