2 Tarybos posėdis

Vakar vykusiame posėdyje patvirtinome komitetus bei jų sudėtis ir išrinkome administracijos direktoriaus pavaduotojus. Tai buvo pagrindiniai klausimai, po kurių taryba jau gali sklandžiai vykdyti darbą.

Slaptu balsavimu buvo patvirtinti 2 administracijos direktoriaus pavaduotojai: Valdas Tumelis ir Arvydas Bajoras. Džiugu tai, kad jie abu susilaukė ir opozicijos palaikymo, nes mūsų pozicijoje buvo tik 14, tačiau už Tumelį balsavo 16, o už Bajorą - 15 tarybos narių.

Kiek kainuoja gerumas?

Super miestai gerumo dienoje
Gerumą įkainuoti pinigais neįmanoma, tačiau būna akimirkų, kada pinigų aukojimas yra viena iš gerumo formų. Viena tokių iniciatyvų buvo vakar - LNK "Gerumo diena", kurioje teko sudalyvauti.

Būti salėje ir sėdėti namuose prie TV ekrano nėra tas pats, salėje atmosfera sukelia gerokai stipresnį jaudulį. Galima matyti ne tik tai, ką tau rodo transliacijos režisierius, o gerokai daugiau: verkiančias mamas, susijaudinimą nenuslepiančius "žvaigždes", gydytojus, kurie tokioje aplinkoje visai kitaip išgyvena rodomus reportažus, apskritai, visus žmones, kurie nėra abejingi ir stoja į kovą su vėžiu. Džiaugiuosi, kad visa tai pamačiau, nes buvo tikrai vykęs renginys ir koncertas.
Bet apie tą kainą.

Išrinkti savivaldybės vadovai

Tikriausia, visi jau žinote naujienas iš pirmojo tarybos posėdžio, bet privalau papasakoti tiems, kas negirdėjo.

Vidmantas Brazys

Savivaldybės tarybos meru išrinktas Vidmantas Brazys.
Jis surinko 15 balsų ir aplenkė, 11 balsų surinkusį Valdą Pilecką.






Tariu nuoširdų AČIŪ!

Pagaliau galiu dėkoti visiems kaip pilnateisis septintojo šaukimo Marijampolės savivaldybės Tarybos narys. Įvyko ilgai lauktas pirmas posėdis, kuriame ištariau įstatyme numatytą priesaiką ir gavau tarybos nario pažymėjimą.

Tiesiog šiandien yra ta diena, kada aš jaučiu pareigą padėkoti visiems, kuriems dar iki šiol nepadėkojau.
AČIŪ jums visiems! Palaikiusiems, padėjusiems, balsavusiems ir tikėjusiems manimi! AČIŪ!

Nesibaigiantys rinkimai ir stiprėjanti moterų valdžia

Gintarė Dobilaitė
Gintautė Blaudžiūnaitė
Pastarieji 2 mėnesiai - tai ištisas rinkimų maratonas: savivaldybių tarybų, seimo nario, po to sekė Marijampolės jaunimo organizacijų tarybos "Apskritas stalas" (MJOTAS), o dabar, kad ir mažai mane liečiantys, bet labai dominantys, Marijampolės kolegijos studentų  atstovybės prezidento rinkimai. Tiesa, apie MJOTAS rinkimus aš dar planuoju parašyti ir papasakoti kiek ten neteisybės, nes pats buvau revizijos komisijos pirmininkas ir teko ataskaitą ruošti.

MKSA rinkimai šį kartą, panašu, bus įdomūs, nes turime 2 lygiavertes kandidatūras. Perskaičius merginų CV, motyvacijas ir veiklos vizijas, matosi, kad patirtis panaši, abi pirmakursės, abi ambicingos, abi norinčios veikti ir tikrai motyvuotos.

Aš manau, kad pats laikas..



..jaunimui ateiti į politiką. Džiaugiuosi, kad socialdemokratai gali pasigirti ir gausiausiu jaunuolių būriu naujosiose tarybose.

Nesenai vykusiame Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos (LSDJS ) vadovų klube buvo nuspręsta, kad visi jaunieji (mūsų sąjungoje jauni laikomi iki 35 metų) socialdemokratai, išrinkti į tarybas, aktyviai bendradarbiaus tarpusavyje. Taip didesnę patirtį turintys ir savivaldybėse jau dirbę jaunimiečiai konsultuos, patars naujai išrinktiems Tarybų nariams, keisis patirtimi spręsdami panašias problemas skirtingose savivaldybėse.

Bandysiu rašyti dienoraštį

Sveiki,
nepagalvokite, kad šis blogas buvo tik rinkimams. Nors mėnuo tylėjimo gal ir galėjo sukelti tokių minčių, tačiau stengsiuosi pasitaisyti ir nuo šiol dažniau rašyti.
Tikiuosi ir Jūs patys įsitrauksite į diskusiją, drąsiai komentuosite. Vienintelis dalykas ko aš prašau - laikytis elementarių etikos normų. Nes čia ne delfi ir visų jūsų mokamų keiksmažodžių aš kolekcionuoti nenorėčiau.
Vienas iš pagrindinių tikslų bus tartis su jumis, girdėti lūkesčius ir bandyti tai įgyvendinti tarybos nario darbe. Kol kas manau pagrindinis mano darbas bus susijęs su jaunimu, todėl ypatingai jaunimo nuomonės man reikės įvairiais klausimais.
Bendraukime.