4 Tarybos posėdis

Tęsiu savo praktiką pateikti informaciją iš įvykusio tarybos posėdžio. Žinoma, visų 69 svarstytų klausimų neapžvelgsiu, bet paminėsiu aktualesnius.

Pirmieji klausimai buvo susiję su bendruomenių rengiamais projektais, kurie skirti renovuoti bendruomenių patalpas, įrenginėti parkus, sporto aikšteles ir kt. priemones, reikalingas žmonių gerovei. Savivaldybė prie visų projektų prisidės turtu arba finansiniu indėliu. Natūralu, kad Taryba be didesnių ginčų pritarė visiems projektams.

Taip pat buvo pritarta imti paskolą iki 2 mln. Lt. Pinigai bus skiriami miesto ir kaimų gatvių remontui. Mieste už šiuos pinigus bus tvarkomi šaligatviai, nes tvarkant gatves dažnai lieka netvarkyti šaligatviai, tai sukelia didelius nepatogumus gyventojams. Džiugu, kad ne tik vairuotojais pradėjome rūpintis, bet ir pėsčiais žmonėmis, kurių yra gerokai daugiau. Kompleksiškai sutvarkyta gatvė ir šaligatvis, įgauna ir estetinį vaizdą.

Užmerkdami akis, problemų neišspręsime!

Senokai žadėjau parašyti keltą minčių iš Marijampolės jaunimo organizacijų tarybos "Apskritas stalas" (toliau tekste vadinsiu tiesiog  Stalas) ataskaitinio susirinkimo. Tuo metu buvau revizijos komisijos pirmininkas ir su komisija ruošėme ataskaitą, vertinome Stalo veiklą.

Žinoma buvo ir gerų, ir blogų pastebėjimų, tai natūralu visko pasitaiko, tačiau keisčiausia, kad nesugebama pripažinti klaidų. Vietoj to, kad pripažinti ir pasitaisyti, aš buvau palaikytas nesantaikos kurstytoju, destruktoriumi, kuris kabinėjasi be reikalo, tačiau faktai sako ką kita. Ataskaitoje pažymėta visi pastebėti netikslumai ir neatitikimai pačių prisiimtiems dokumentams.

Žodžiu pervažiavo mane (nes būtent aš pristatinėjau ataskaitą) "buldozeriu". Nepritarė nei vienai pastabai, nors kai kurios buvo tiesiog redakcinio pobūdžio. Aš nieko asmeniško neturiu ir neįsižaidžiau, tačiau liūdna, kad ši organizacija grimsta į neteisybės, nesąžiningumo liūną, kuriame visi lygūs, bet kai kurie lygesni.