20 Tarybos posėdis

Rugsėjo 27 d. įvyko 20 Tarybos posėdis, kuriame svarstėme 37 klausimus. Pateiksiu trumpą apžvalgą ir svarbesnius sprendimus.

Tvirtinome kvartalų detaliuosius planus miesto ir kaimo teritorijose. Daugiausiai diskusijų sukėlęs klausimas dėl  Kosmonautų gatvės detaliojo plano, kuris jau buvo atidėtas praeitame posėdye, buvo išspręstas. Atsižvelgiant į gyventojų pastabas ir įvertinus situaciją, kad Tarpučiai tikrai nepritaikyti važiuoti sunkiajai technikai, įvažiavimas į būsimą gyvenamųjų namų kvartalą tarp Kosmonautų ir Vokiečių gatvių, bus įrengtas iš Vilkaviškio gatvės, o vėliau iš Vokiečių gatvės. Taip bus išvengta didelių nepatogumų, kurie būtų kilę statybų technikai važiuojant pro pat gyvenamuosius namus Kosmonautų gatvėje ir per Tarpučius, kur gatvės tikrai labai siauros.


Labai džiugus sprendimas dėl savivaldybės biudžeto padidinimo apie 2,7 mln. Lt. Biudžetas renkamas geriau nei tikėjomės ir todėl galėjome paskirstyti papildomus pinigus trūkstamose ir "karščiausiose" vietose.

Nusprendėme parduoti 20 proc. UAB "Marijampolės gatvių remontas" akcijų. Įmonei reikia didelių investicijų į techniką, kurių savivaldybė negali skirti, todėl įvertinę situaciją nusprendėme, kad šis sprendimas leis pagyvinti įmonės veiklą ir leis tikėtis gauti savivaldybei dividendus už turimas akcijas.

Iš privatizavimo sąrašo išbraukėme pastatus Rasos g.6, kur labai sėkmingai įsikūrė VšĮ "Profesijų spektras", vykdantis neįgaliųjų profesinę reabilitaciją.

Atsižvelgdami į įstatymo numatytus reikalavimus, nustatėme švietimo įstaigų atlyginimus ir priedus prie algų. 

Šiek tiek pabranginome baseino paslaugas:

Eil.
Nr.
Paslaugos  pavadinimas
Moksleiviams, studentams, pensininkams
naudojantis pirtimi, masažine vonia
Suaugusiems
naudojantis pirtimi, masažine vonia
Šeimoms
naudojantis pirtimi, masažine vonia
Žmonėms su negalia
naudojantis pirtimi, masažine vonia
Buvo
Siūloma
Buvo
Siūloma
Buvo
Siūloma
Buvo
Siūloma
1.
Maudymasis, plaukiojimas
8,0
9,0
14,0
15,0


7,0
8,0
2.
Vienkartinis leidimas 3 asmenų šeimai




33,0
36,0


3.
Vienkartinis leidimas 4 asmenų šeimai




40,0
44,0


4.
Vienkartinis leidimas 5 asmenų šeimai




45,0
50,0




 Posėdyje taip pat buvo svarstomas klausimas dėl Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymo socialinės paramos teikimą perduoti savivaldybei.
Mes šiam siūlymui nepritarėme, nes toks sprendimas nieko nesprendžia, tik užkrauną didžiulę naštą savivaldybei, neskiriant papildomai pinigų. Savivaldybės ir seniūnijų darbuotojai, kaip policininkai, turės tikrinti, sekti kas kur piktnaudžiauja parama, nes pinigų paramai tikrai nemažės,o trūkstami pinigai bus pačios savivaldybės reikalas. 
Jau girdėjome ne vieną atvejį kaip eksperimentinėse savivaldybėse vyksta netgi kriminaliniai atsitikimai su turto niokojimu žmonėms, kurie iš visuomeninių pagrindų bando užfiksuoti piktnaudžiavimus.

Vyriausybė turėtų ne atsikratyti šio sunkaus klausimo, bet spręsti iš esmės, pasitelkiant mokesčių inspekciją, darbą kontroliuojančias tarnybas ir kitas valstybines institucijas. Piktnaudžiavimo atvejų tikrai yra ir labai daug, bet numesti šį darbą padaryti savivaldai, su ir taip perkrautais socialiniais darbuotojais, būtų neteisinga.


Tiek trumpai apie sprendimus.

2 komentarai:

  1. Kuo pagrįstas yra baseino paslaugų pabranginimas kokiais skaičiavimais remtasi , kad būtent vienu litu o ne dviem litais ar penkiasdešimt centų . Kur galima pamatyti tuos skaičiavimus ? Kur konkrečiai paskirstyti papildomi biudžeto pinigai ir kokios tos karčiausios vietos ir kas nusprendė kad būtent jos karčiausios o ne kitos ir reikia papildomų lėšų ?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai yra baseino vadovų pateikti skaičiavimai, kad jiems pavyktų išgyventi. Skaičiavimų neturiu, todėl pateikti negaliu, bet ten žmonės dirba ir mato kokia padėtis.
    Biudžetas pasiskirstė, atsižvelgiant į protokolinius sprendimus priimtus tvirtinant biudžetą, į atsiradusius neatsidėliotinus darbus ir kitus matomas aplinkybes. Nusprendė tarybos nariai, kuriems pagal įstatymą priskirta tvirtinti biudžetą. Žemiau smulkiai pateikta kur kiek pinigų:
    2230 tūkst. Lt paskirstome taip: banko paskoloms ir palūkanoms mokėti 1000 tūkst. Lt, komunalinio ūkio skyriui numatytiems darbams apmokėti 230 tūkst. Lt, kultūros skyriui programoms finansuoti 20 tūkst. Lt, sporto skyriui programoms finansuoti 20 tūkst. Lt, socialinės pagalbos centrui Netičkampio k. įrengtų patalpų išlaikymui 40 tūkst. Lt, Sveikatingumo centrui „Sveikatos banga“ pirties įrengimo darbams apmokėti 20 tūkst. Lt, Kultūros centrui 5 tūkst. Lt apmokėti renginiui, skirtam mokytojo dienai, „Žiburėlio“ mokyklai-daugiafunkciam centrui 5 tūkst. Lt įsteigtai papildomai lavinamajai klasei naujų etatų darbo užmokesčiui ir socialiniam draudimui apmokėti, Igliaukos Anz. Matučio vidurinės mokyklos autobusiuko išlaidoms už kurą padengti 8 tūkst. Lt, švietimo skyriui 20 tūkst. Lt geltoniesiems autobusiukams išlaikyti transporto išlaidoms apmokėti, švietimo įstaigoms už moksleivių pavežimą 150 tūkst. Lt, socialinės paramos skyriui už paslaugas senelių namuose apmokėti 150 tūkst. Lt (dar socialinės paramos skyriui padidinama specialioji dotacija 15 tūkst. Lt globai su sunkia negalia apmokėti ir 13,5 tūkst. Lt skirta iš Finansų ministerijos užsienyje žuvusių palaikams parvežti į Lietuvos Respubliką), Vaikų lopšeliui-darželiui „Šaltinėlis“ komunaliniams mokesčiams už šildymą skolai padengti 20 tūkst. Lt, Mokolų pagrindinės mokyklos už energetinio audito atlikimo ir dokumentų sutvarkymo darbus apmokėti 12 tūkst. Lt, Sporto mokyklai 30 tūkst.Lt vandens ir patalpų šildymo išlaidoms apmokėti, Skardupių Švč. Mergelės Marijos krikščionių Pagalbos Parapijai pastato remontui 50 tūkst. Lt, savivaldybės administracijai darbo užmokesčiui ir socialiniam draudimui 200 tūkst. Lt (kadangi iki metų galo trūksta lėšų išmokėti darbuotojams darbo užmokestį). Iš komunalinio ūkio skyriaus asignavimų iškeliame 49,9 tūkst. Lt tiesiogiai įstaigoms: (Marijampolės laisvalaikio ir užimtumo centrui 18,8 tūkst. Lt ūkinių pastatų avarinės būklės likvidavimo išlaidoms apmokėti, Sporto mokyklai3,5 tūkst. Lt filtravimo sistemos avarinės būklės likvidavimui siurblio įsigijimo išlaidoms ir 2 tūkst. Lt baidarių irklavimo bazės remonto darbams apmokėti, Vaikų lopšeliui-darželiui „Nykštukas“ 18,8 tūkst. Lt, avarinės būklės išorės durų pakeitimo išlaidoms apmokėti, J. Totoraičio pagrindinei mokyklai 6,8 tūkst. Lt elektrinės viryklės pirkimui), eilutėje „švietimo įstaigos“ asignavimai padidinami 200,9 tūkst. Lt ( už mokinių pavežimą padidinam150 tūkst. Lt, mokinio krepšelio lėšų padidinimas švietimo ir mokslo ministro įsakymu 40 tūkst. Lt, tarp savivaldybių sumažėja 10,7 tūkst. Lt ir padidiname mokykloms už mokinio reikmenis 21,6 tūkst. Lt).

    AtsakytiPanaikinti