Rinkimai 2012 trumpai


Nors dabar vyksta pačios svarbiausios diskusijos ir formuojama mūsų šalį valdysianti valdžia, tačiau mūsų - rinkimo štabo darbai jau baigti, todėl noriu pasidalinti dar "šiltomis" mintimis.

Man, kaip rinkimų štabo nariui, rinkimų rezultatai džiuginantys ir net viršiję lūkesčius. Albinas Mitrulevičius Marijampolės vienmandatėje apygardoje laimėjo daugiau nei įtikinamai - 3860 balsais, aplenkė konservatorių Arvydą Vidžiūną.


Ši pergalė gal ir nebūtų tokia saldi, jei Vidžiūnas būtų sugebėjęs išlaikyti etišką rinkimų kovą iki galo, bet kad deklaruoji jog esi kultūros skleidėjas, dar nereiškia, kad savyje turi nors šlakelį tos kultūros. Antrame ture Arvydas Vidžiūnas jau nustojo žmonėms kalbėti apie būsimus darbus, idėjas, siekius, o vietoje to visus išteklius metė juodinti savo varžovą Albiną Mitrulevičių. Nežinau kiek kas skaitėte, kiek kas girdėjote, bet buvo pasakyta labai daug negražių dalykų, dažnai melagingų ir jau aš nenorėčiau grįžti prie jų, bet mane nepaprastai žavi žmonių sąmoningumas pademonstruotas balsavime.

Šitiek potencialo sukaupta Arvydo Vidžiūno rinkimų štabe - studentai, pedagogai, žurnalistai, verslininkai ir sugebėta tik susitelkti varžovo juodinimui. Silpnai, kolegos, silpnai...
Jūs ir kolegiją išgelbėjot, ir miestas sutvarkytas jūsų dėka, ir vieninteliai tiek kultūros renginių suorganizavote, ir vieninteliai galintys į šviesų rytojų nuvesti ir t.t ir t.t.

Gana! Gana, rinkėjus laikyti kvailiais, nematančiais, negalinčiai mąstyti ir nesugebančiais apsispręsti. Gyvename pakankamai nedideliame mieste, daugiau mažiau vieni kitus pažįstame, žinome kas ką daro ir kas ką gali padaryti, žinome kokie esame ir tos brangios reklamos ir daug lankstinukų nepakeis mūsų, nes rinkėjai yra sąmoningi, matantys ir girdintys žmonės.

Neslėpsiu, man nepaprastai malonu, kad Albinas Mitrulevičius išlaikė etiką, pagarbą varžovui ir su visais žmonėmis tikrai buvo sąžiningai!  3860 balsų persvara tai įrodo!

Tai tiek apie negražią rinkimų pusę, bet negalėjau susilaikyti, turėjau pasidalinti mintimis, kad ir šią pusę matytumėte.
O džiugi šio reikalo pusė yra ta, kad rinkimų štabo viršininkas buvo jaunas politikas, daugeliui jums gerai pažįstamas, Karolis Podolskis. Jis suvienijo visą komandą, visus bičiulius ir įrodė, kad gali puikiai vadovauti rinkiminėms kovoms ir kad etiška, pagarba ir dėmesiu žmogui paremta politinė kampanija duoda lūkesčius viršijančius rezultatus. Smagu, kad mūsų - Marijampolės jaunųjų socialdemokratų komanda žengia tvirtais žingsniais į politiką ir nebijo jokių iššūkių.

Taip pat džiugu, kad kaimiškoje apygardoje laimėjo Juozas Olekas. Įtikinamai 2250 balsų persvara įveikęs "darbietę" Algimantą Pabedinskienę. Galima tik pasidžiaugti, kad šioje apygardoje vyko etiška, pagarbos verta kova ir kandidatai ne vienas kitą juodino, bet bandė žmones įtikinti savo idėjomis ir siekiais.


Maloniausia žinia - LR Seime mes turėsime 3 jaunus socialdemokratus! Gaila, kad iš Marijampolės dar šį kartą neturime, bet ateityje, manau, bus ir iš čia. Didžiuojuosi ir tikiu, kad Juras Požela, Domas Petrulis ir Arūnas Dudėnas tikrai nenuvils ir įrodys, kad jaunoji karta yra pilietiška, aukštos kompetencijos ir nusiteikusi dirbti mūsų piliečių labui.


Man, kaip socialdemokratui, ir smagu, ir truputį neramu, kad laukia beprotiškai sunkus darbas valdant valstybę. Toli gražu viskas nėra taip rožėm klota, kaip per rinkimus teigia valdantieji ir bus nelengva pasiekti, kad paprastas žmogus pajaustų gerėjantį gyvenimą, patikėtų valstybės ateitimi ir didžiuotųsi, kad gyvena Lietuvoje.

Bus sunku ir man, nes už visus valdančiųjų blogus sprendimus aš gausiu kritikos iš jūsų, turėsiu aiškintis ir komentuoti. Juokauju, žinoma, bet jaučiu, kad teks komunikuoti daug. Žinoma nesiskundžiu, nes mano pareiga yra bendrauti su rinkėjais - jumis visais, kurie neabejingi tam, kas dedasi mūsų mieste ir mūsų valstybėje.


Tiek trumpai apie gražius ir negražius rinkimų niuansus. Viskas gerai gal ir negali būti - tokia yra demokratijos kaina.

6 komentarai:

  1. Kadangi negaliu pakomentuoti veidaknygėje, tad pakomentuosiu čia, nors labai galiuosi, jog teko skaityti. Papilstei iš tuščio į kiaurą ir tiek. Taip ir neargumentavai, KAIP Vidžiūnas šmeižė ir kokią netiesą kalbėjo.
    Vis tik, rinkimams pasibaigus, norėčiau paklausti ar ir toliau ekskursijas į Lenkija, Kaufland'a apsipirkti renksite savo bičiuliams, kolegoms ir bendrapartiečiams?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš ir neplanavau čia analitinio teksto parašyti tiesiog pasidalinau mintims.
    Geriausias juodinimo pavyzdys kaip Vidžiūnas pasakė, kad Jei balsuosite už Albiną Mitrulevičių, tai jis Uspaskichui portfelį nešios Seime.

    Manau, kad organizuosime dar ne vieną ekskursiją, tik ne į Kauflandą, čia kažkas jus suklaidino. Mes keliavome į istorines lietuvių žemes Lenkijoje.
    Manau turėsime ir daugiau tokių įdomių išvykų.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tai dabar jūs juodinate Vidžiūną nepateikdami jokių argumentų kaip jis tai darė.

    Taip, buvote istorinėse lietuvių žemėse Lenkijoje, tik Kaufland'as kažin ar įeina į tai. Ar paneigsite faktą, jog visi buvote Kaufland'e apsipirkt? Ir kaip galima suklysti, kai visi žmonės iš autobuso išlipo su raudonaisiais 'K' maišais? Ar juos čia tame nieko blogo nematote?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pabandysiu parinkti keletą pvz.: "balsas už kolegą Albiną – balsas už nepriklausomos Lietuvos Respublikos (!) Ministrą Pirmininką V.Uspaskich"; neprotingas sprendimas savivaldybės dėl šildymo sezono paskelbimo (o iš tikro ten kur nešildo jau palyja sienos), Mitrulevičius tik portfelį Uspaskichui nešios ir kt. esmė paprasta po pirmo turo aiškiai matosi, kad žmonių neįtikino Vidžiūno kalbos, idėjos, programa ir tada antrame ture metė visus išteklius sujuodinti varžovą.

    Niekaip nesuprantu kuo jums tas Kauflandas užstrigo? :)) taip žinom buvom grįždami sustojome parduotuvėje, dažniausiai visada taip žmonės daro, kad po ekskursijos sustoja kokioje nors parduotuvėje.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tai, kad Vidžiūnas dėl visko teisus. LSDP greičiausiai bus koalicijoje su DP, ir vykdys bendra programą, kuri bus sudaryta ir iš DP, o kartu ir 'giniruojančios ikanomikos'. Kiek žinau Vidžiūnas kalbėjo dėl šildymo kainų, kur ir vėl jis teisus, ar tiesa akis bado? Bet nieko tokio, jeigu TS-LKD buvo tokie blogi ir nepadėjo savivaldybėm tvarkytis su šildymo kainom, tuomet kairiųjų koalicija galės padėti ir mažinti kainas savio biokuro katilinėmis, taip kaip Kazlų Rūdoje mažėja..lauksim vaisingų rezultatų.

    Dėl Kauflando. Iš maišų dydžių ir kiekio sprendžiu, jog tik bombonkių ar limonado nusipirkt nebuvot, nes maišai gerokai didesni atrodė. Taigi, Gerb. Marijampolės miesto tarybos narį, jeigu suprantate kiek nors ekonomiką,(Kiek pinigų Kaufland'e praleidote, tuomet 5x tos sumos atėmėte iš valstybės ir Lietuvos žmonių) tai turėtumėte ir suprasti padarytą žalą Lietuvos biudžetui, o juk skelbiate, jog Lietuvos biudžeto deficitas mažės ir skatinsite ekonomiką, net Albino šūkiai tokie buvo.

    Toliau dar būtų galima kalbėti apie partijos skleidžiamas vertybės, bet kadangi jų ryškiai nėra, tad nėra ir apie ką kalbėti.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ne nu Jūs turite kažkokių problemų su pasaulio suvokimu, gyvename ES ir žmonės apsisprendžia kur pirkti Lenkijoje, Latvijoje ir Lietuvoje, tokia realybė ir su ja skaitysis reikia.
    Sienų neuždarysime, todėl per mokesčių politiką reikia reguliuoti, kad nereiktų mūsų gyventojams važiuoti pirkti pas kaimynus.

    O kad mūsų ekskursijos dalyviai kažką sustoję parduotuvėje nusipirko tai jau čia tikrai nesužlugdė Lietuvos ekonomikos ir net prikibti prie tokio dalyko yra kvailiau negu kvaila, gerai, kad leidžiate mokame tualete sustoti.

    Na ta politinė priešprieša vis tiek turi turėti sveiko proto ribas, o jūs jau jas peržengiate.

    AtsakytiPanaikinti