20 Tarybos posėdis

Rugsėjo 27 d. įvyko 20 Tarybos posėdis, kuriame svarstėme 37 klausimus. Pateiksiu trumpą apžvalgą ir svarbesnius sprendimus.

Tvirtinome kvartalų detaliuosius planus miesto ir kaimo teritorijose. Daugiausiai diskusijų sukėlęs klausimas dėl  Kosmonautų gatvės detaliojo plano, kuris jau buvo atidėtas praeitame posėdye, buvo išspręstas. Atsižvelgiant į gyventojų pastabas ir įvertinus situaciją, kad Tarpučiai tikrai nepritaikyti važiuoti sunkiajai technikai, įvažiavimas į būsimą gyvenamųjų namų kvartalą tarp Kosmonautų ir Vokiečių gatvių, bus įrengtas iš Vilkaviškio gatvės, o vėliau iš Vokiečių gatvės. Taip bus išvengta didelių nepatogumų, kurie būtų kilę statybų technikai važiuojant pro pat gyvenamuosius namus Kosmonautų gatvėje ir per Tarpučius, kur gatvės tikrai labai siauros.

Baziniai kariniai kursai - NEPRITARIU!

Klausausi šiandien radijo ir mane šiurpina girdimos naujienos: kalba eina apie bazinius karinius kursus ir jų populiarinimą bei subsidijavimą.

Asmenys, baigę bazinius karinius kursus, turės galimybę gauti paramą aukštajam mokslui, darbdaviai įdarbinę tokius asmenis gaus subsidijas ir dar ten daugiau kažką kalbėjo, bet ne viską atsimenu.

Arba aš kažko nesuprantu arba čia eilinis "bardakas". Mano manymu baziniai kariniai mokymai yra visiška nesąmonė, kainuojanti begales pinigų valstybei. 

Su Mokslos ir žinių diena!

Brangūs studentai, mieli moksleiviai, gerbiami pedagogai ir visi besimokantys,

nuoširdžiai sveikindamas Jus Rugsėjo 1-osios - Mokslo ir žinių dienos proga linkiu, kad niekada nepritrūktų kantrybės kopiant į mokslo aukštumas, neišblėstų kūrybiškumas ir žingeidumas, kad greta mokslo augtų ir bujotų pilietiškumo jausmas ir kad visada būtute aktyviausia visuomenės dalis, rodanti pavyzdį kitiems.

Mano manymu, tai viena reikšmingiausių švenčių, simbolizuojančių žmonijos pažangą,  pokyčius, išsilavinusią, mąstančią visuomenę, todėl linkiu pateisinti ir viršyti šiuos lūkesčius bei puoselėti mokymosi visą gyvenimą idėją.

SU ŠVENTE MIELIEJI!