24 Tarybos posėdis

Informuoju apie sprendimus priimtus gruodžio 21 d. Tarybos posėdyje.

Patvirtinome Marijampolės savivaldybės 2011 metų konsoliduotųjų finansinių ataskaitų rinkinį. Tai pirmą kartą tvirtinamas rinkinys, todėl jo rengimas užtruko ilgiau nei planuota. Šis rinkinys puikiai atspindi finansinės veiklos dinamiką ir galima tiksliau, aiškiau ir paprasčiau vertinti finansinę situaciją.

Dar kartą patikslinome 2012 m. biudžetą. Galime pasidžiaugti, kad visi atlyginimai bus sumokėti, tačiau įstaigos ir organizacijos turės komunalinių įsiskolinimų, kurie bus dengiami sausio mėnesį, sulaukus visų šių meto biudžeto pajamų.

 Patikslinome privatizavimo fondo sąmatą. Privatizavimo lėšos bus papildomai pasitelkiamos mokėti už komunalinius darbus, nes sniego gausa pareikalaus papildomų išlaidų valymo darbams, todėl komunalinių išlaidų eilutėse turime palikti daugiau pinigų.

Nustatėme pirties paslaugų naujas kainas. Jos šiek tiek didėja, nes su dabartinėmis kainomis pirtis tampa nuostolinga. Šie pakeitimai buvo derinti su "pirtinikų" bendruomene, kurie neprieštaravo mokėti daugiau už kokybiškesnes paslaugas. Socialiai remtini gyventojai taip pat niekuo nenukentės, nes kaip ir iki šiol gaus talonus pirtimi naudotis nemokamai. Reikia paminėti, kad nemokamų talonų lieka ir nepanaudotų.

Didelė diskusija kilo dėl mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimo kavinėje-bare UAB „DMP prekyba“. Policijos komisariatas kreipėsi, nes buvo fiksuota pažeidimai, nuolat gaunama iškvietimai dėl neramumų ir t.t. Tarybos narių nuomonė išsiskyrė šiuo klausimu, tačiau buvo priimtas sprendimas, kad duodamas 3 mėnesių bandomasis laikotarpis ir po jo bus grįžta prie šio klausimo. Gali būti, kad po šio laikotarpio Marijampolėje bus apskritai uždrausta "načnykai", nes su šio tipo įstaigomis nuolatos kyla nemažos problemos.

Tai tokie pagrindiniai klausimai iš paskutinio ir trumpiausio šių metų posėdžio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą