27 Tarybos posėdis

Sveiki, mano blogo skaitytojai,
noriu jus informuoti apie kovo 25 d. vykusį Tarybos posėdį.

Šiame posėdyje prasidėjo savivaldybės įstaigų ataskaitų tvirtinimo maratonas. Išklausėme 23 švietimo įstaigų, pedagoginės psichologinės tarnybos ir Marijampolės švietimo centro vadovų ataskaitas. Nenoriu labai plėstis į šias ataskaitas, nes tektų daug rašyti, kiekviena įstaiga atskira istorija, todėl jeigu kuri nors mokykla konkrečiai domina galite susipažinti savivaldybės tinklapyje Teisės aktų paieškoje.



Pagrindinė šių dienų aktualija - narkotikai mokykloje. Švietimo įstaigų vadovai, atsakinėdami į klausimus, teigė, kad mokyklose narkotikų platinimas nevyksta, tačiau už mokyklos teritorijos ši problema egzistuoja. Vadovai teigia, kad neturi svertų kaip stabdyti šį procesą už mokyklose teritorijos, nes tai jau ir ne jų kompetencija, bet žinoma čia problema egzistuoja ir policija panašu, kad viena taip pat nepajėgi sustabdyti šių procesų. Šia tema po švenčių kviečiamas ir neeilinis Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komiteto posėdis, kuriame kartu su švietimų įstaigų vadovais, su savivaldybės vadovais ir specialistais, su policijos atstovais bandysime diskutuoti šia tema ir ieškoti kažkokių išeičių ar bent jau suvokti kokia yra šiandienos reali situacija. Jei turite pasiūlymų, rekomendacijų ar "vaistų" šiais problemai spręstis, prašau pasidalinti, perduočiau jūsų mintis.

Šiame posėdyje buvo patvirtintos Tarybos, administracijos direktoriaus bei kontrolės ir audito tarnybos ataskaitos. Su jomis taip pat galite susipažinti savivaldybės tinklapyje.

Daug klausimų sukėlė sprendimas dėl savivaldybės administracijos etatų padidinimo. Čia viskas paprasta - etatai didėja dėl renovacijos programos įgyvendinimo - planuojami 2 žmonės papildomai įdarbinti Butų ūkyje kurie dirbs konkrečiai su renovacija. Kiti etatai, t.y. vaiko teisių apsaugos srityje ir civilinės apsaugos srityje, atsiranda, nes šioms funkcijoms valstybė skiria finansavimą ir tie etatai turi atsirasti. Taip, kad neverta čia baimintis, viskas valdoma ir savivaldybės aparatas nesiplečia be pagrindo. Reiktų pridurti, kad mūsų savivaldybė pagal tarnautojų skaičių tenkantį gyventojams, yra taupi respublikos mastu.

Visi kiti klausimai buvo smulkesni ir daugiau  procedūriniai, nesukėlę didesnių diskusijų, todėl tiek trumpai iš labai ilgo (dirbome iki 18:30 val.) Tarybos posėdžio.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą