31 Tarybos posėdis

Rugpjūčio 9 d. vyko neeilinis Marijampolės savivaldybės tarybos posėdis, kuriame svarstėme tik keturis klausimus.

Pagrindinis klausimas, dėl kurio ir buvo šauktas posėdis - Energetinio efektyvumo didinimo daugiabučiuose namuose programos patvirtinimas. Jei paprasčiau, tai renovacijos programa savivaldybėje. Po šios programos patvirtinimo visuose daugiabučiuose, kurie numatyti renovuoti, vyks pakartotiniai susirinkimai su gyventojais ir bus galutinai nuspręsta, kokie renovacijos darbai atliekami.
Renovacijos administratoriumi paskyrėme UAB "Butų ūkis".

 Pateikiu sąrašą namų, kurie numatomi renovuoti pagal vyriausybės patvirtintą programą.

Eil.Nr
Namo adresas
Pastaba
1.       
Draugystės 13
Pritarė 70 proc. gyventojų
2.       
P.Kriaučiūno 3
Pritarė 67 proc. gyventojų
3.       
Vasario 16-osios 4
Pritarė 54 proc. gyventojų
4.       
Vytauto 12
Pritarė 59 proc. gyventojų
5.       
Gen. A.Gustaičio 4
Pritarė 81 proc. gyventojų
6.       
Laisvės 7
Pritarė 92 proc. gyventojų
7.       
Kęstučio 7
Pritarė 80 proc. gyventojų
8.       
Sporto 3
Pritarė 83 proc. gyventojų
9.       
P.Armino 31
Pritarė 100 proc. gyventojų
10.   
Jaunimo 18
Pritarė 78 proc. gyventojų
11.   
Sporto 5A
Pritarė 71 proc. gyventojų
12.   
Kauno 29
Pritarė 100 proc. gyventojų
13.   
Kauno 15
Pritarė 53 proc. gyventojų
14.
Kokolos 9
Pritarė 89 proc. gyventojų
15.
Vytauto 33 Meškučiai
Pritarė75 proc. gyventojų
16.
Žiedo 35 Meškučiai
Pritarė 72 proc. gyventojų

Vienintelė ir pati didžiausia bėda, kuri gali sutrukdyti renovuoti numatytus namus - skolos, jeigu namas turės dideles skolas bankas nesuteiks paskolos ir renovacija nevyks. Todėl šie namai turėtų suskubti susitvarkyti skolas.
Programoje yra ir dar 52 namai, kurie išreiškė norą vykdyti renovaciją. Jie numatomi renovuoti kitame etape. 

Kitu sprendimu nusprendėme, kad Marijampolėje bus statomas socialiniams būstas. Numatoma statyti 40 butų gyvenamąjį namą Kosmonautų g. Statybos finansuojamos iš Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų, skirtų socialinio būsto fondui plėtoti.
Kilo nemaža diskusija ar verta statyti namą, ar geriau būtų pirkti butus. Pasirinktas namo statyba, nes nupirktuose butuose, ne renovuotuose namuose, šildymo kainos yra nepakeliamos socialiai remtinoms šeimoms, susikaupia skolos ir situacija netampa geresnė.
Socialinio būsto statybos tampa vienintelė racionali išeitis, todėl ji pasirinkta.
Ateityje tikimės, kad bus išplėtota ir municipalinio būsto idėja, apie kurią kalba vyriausybė. Municipalinis būstas sudarytų sąlygas ne tik socialiai remtiniems asmenims galimybę gyventi kokybiškame būste, bet ir visi gyventojai, o ypatingai jaunimas, turėtų galimybę ilgalaikei nuomai taupiame ir komfortiškame būste.

Posėdyje sutikome perimti valstybės turtą - pastatą V. Kudirkos g. 61, kuriame anksčiau buvo įsikūrusi Marijampolės kolegijos direkcija. Jeigu valstybė perduos šį turtą savivaldybei, numatoma jame įkurti Atliekų tvarkymo centrą, kad žmonėms būtų patogu visą atliekų centro administraciją rasti miesto centre, vienoje vietoje, nes šiuo metu įstaiga išsidėsčiusi per 2 pastatus dideliais atstumais ir tai sukelia nemažų nepatogumų gyventojams.

O paskutiniu klausimu perėmėme geltonąjį autobusiuką, kuris perduotas naudotis P. Armino pagrindinei mokyklai.

Reikia pasidžiaugti, kad renovacijai startas duotas, nors posėdyje buvo prieštaraujančių ir siūlančių atidėti klausimą kitam kartui. Dauguma suprato, kad laikas spaudžia ir pritarė sprendimui. Patvirtinta programa suteikia visas galias gyventojams spręsti likusius klausimus.
Tikėkimės, kad viskas gerai eisis ir greitai pamatysime kylančius pastolius.



1 komentaras:

  1. Darbų kokybė svarbiausia ,o ne kad renovuos , baisu pažiūrėti kaip atrodo ligoninės fasadai su broku , puikus pavyzdys poliklinika ritmo darytas pastato apšiltinimas lietvamzdžiai palikti sienoje po dekoratyviniu tinku tikras išminčius sugalvojo . Ką jau kalbėti kad turi "užnugarį" savivaldybėje ir taip gauna objektus , bent jau išsireikalaukit kokybės ir kad pataisytų broką , kaip galima duoti kitus objektus statyt ir daryt jeigu dirba su broku ir kreivom rankom . Kaip komisija priima darbus niekaip nesuprantu . Nepraeina nei metai o byra , kliba ir t.t.

    AtsakytiPanaikinti