Marijampolėje pristatytas filmas apie prezidentą A. M. Brazauską

Marijampoliečiai vieni pirmųjų Lietuvoje turėjo galimybę išvysti Editos Mildažytės dokumentinį filmą apie prezidentą A. M. Brazauską „Post Scriptum. Pamiršti sakiniai“. Filmas sukurtas 2013 m. minint pirmųjų tiesioginių prezidento rinkimų 20 metų sukaktį, kuriuose Lietuvos prezidentu buvo išrinktas A. M. Brazauskas.


„Post Scriptum. Pamiršti sakiniai“ – tai pusė valandos dokumentinės medžiagos, kurioje išgirdome prezidento mintis apie politiko ir vadovo atsakomybę bei padorumą, žurnalistiką ir religiją, bėdas, atmintį, inteligenciją, pavaldinius ir save. Gilios mintys, ilgametė patirtis dėstoma paprasta, visiems suprantama, kalba. Nemaža dalis minčių įrašyta paskutinėmis prezidento gyvenimo akimirkomis. Filme yra archyvinės medžiagos iš A. M. Brazausko darbinės veiklos premjero pareigose bei bičiulių ir bendražygių Algirdo Butkevičiaus ir Zigmanto Balčyčio mintys apie prezidentą.

Renginyje dalyvavo ir savo mintimis dalinosi Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, kuriam teko dirbti kartu A. M. Brazausku. Filmo pristatymą stebėjo gausus būrys marijampoliečių ir savivaldybės svečių, kurie dalindamiesi įspūdžiais pripažino, jog buvo sujaudinti išgirstų minčių, atrodo, tokių paprastų, bet tuo pačiu tokių gilių, tokių tikslių, kurių įgyvendinimas ir šiandien reikalingas mūsų šaliai ir mums kiekvienam asmeniškai.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą