3 Tarybos posėdis

Keletas minčių apie svarbesnius paskutiniame tarybos posėdyje priimtus klausimus.

Sudarėme Marijampolės savivaldybės kolegiją, kuri gal ir neturi labai rimtų galių, bet kaip teigia mūsų meras, svarbiausius klausimus priimant svarbu pasitarti su visomis partijomis, todėl kolegiją sudarėme įtraukdami visų partijų atstovus.

Patvirtinome Etikos komisiją, kuriai vadovaus opozicijos atstovas Petras Pavilonis. Šis klausimas sukėlė šiokį tokį opozicijos nustebimą, nes Taryba nepatvirtino pirmo opozicijos siūlyto Andriaus Vyšniausko kandidatūros. Nors Andrius paskelbė, kad socialdemokratai jo išsigando, bet realybėje dauguma tarybos narių, manau, tiesiog įvertino, kad šioms pareigoms trūksta patirties ir konstruktyvumo. O Petras Pavilonis yra tikrai labai patyręs tarybos narys, kuris išsiskiria konstruktyviu darbu, gerais pasiūlymais ir aukšta bendravimo kultūra, manau komisija dirbs dar geriau nei dirbo.

Įmonei UAB "Gazdai", valdančiai kavinę "Lietuviški patiekalai" Draugystės gatvėje, buvo apribotas alkoholio pardavimo laikas - nuo 22 val. vakaro alkoholis nebus pardavinėjamas. Čia jau ne pirma kavinė, kuriai pritaikyti tokie apribojimai, nes smurtinių incidentų skaičius nepadoriai didelis ir policija kreipėsi į Tarybą, neturėdama kitų galimybių suvaldyti situaciją.
Klausimas žinoma diskutuotinas ir gaila žmonių, kurie ten padoriai linksmindavosi, bet mūsų pareiga visomis priemonėmis padėti užtikrinti viešąją tvarką ir aplink gyvenančių asmenų saugumą. Savininkai nesugebėjo tuo pasirūpinti, todėl mes priėmėme tokį sprendimą.

Gamtinių tyrimų ir ekologinio švietimo stotis nuo šiol vadinsis Marijampolės botanikos centru. Gamtos tyrimų ir ekologinio švietimo stoties nuo įsikūrimo pasikeitė ir išsiplėtė jos  veiklos pobūdis. Paskutiniais metais įstaiga užsiima ne tik botaniniais tyrimais, edukacija, bet ir botaninių kolekcijų kaupimu, jų priežiūra, botanikos sodo kūrimu bei augalų kolekcijų eksponavimu viešosiose Marijampolės miesto erdvėse. Šis sprendimas taip pat suteiks galimybių kaip ir kitiems botanikos centrams dalyvauti konkursuose ir gauti papildomą finansavimą veikloms iš valstybinių programų.

Aišku didžiausios diskusijos susilaukė klausimas dėl miesto reklamos simbolio tvirtinimo. Čia kiek galvų tiek nuomonių, bet įvertinus visus pateiktus variantus, visą laiką, kuris buvos skirtas kūrybiniams ieškojimas ir dar turimą biudžetą, tai šis logotipas yra tikrai geriausias.
Kaip sakė vienas tarybos narys, pradžioje diskutuosim, nesutiksim, protestuosim, o paskui bus įprastas ir priimtinas, tai nesiimu plačiau vertinti tiesiog galvoju, kad jo reikia.
Galų gale kažkada pakeisim, gyvenimas padiktuos, niekas neįpareigoja iki gyvenimo galo jį naudoti.

Na ir klausimas dėl dalyvavimo Lietuvos kultūros sostinės konkurse. Priimtas sprendimas nedalyvauti ir čia ne socialdemokratų sprendimas, nes daug kitų partijų narių balsavo prieš. Daugumą tarybos narių išgąsdino didžiulis lėšų poreikis, kuriuo tektų prisidėti prie šio projekto įgyvendinimo - kalba sukosi apie 200 tūkst. eurų. Kiti pabrėžė, kad Marijampolėje kultūrinis gyvenimas labai aktyvus ir įvairus ir nuolat besiplečiantis, todėl neverta investuoti tokią sumą pinigų "į kultūros sostinės pavadinimą".
Man asmeniškai atrodė, kad verta pabandyti bent konkurse dalyvauti, dar nebuvo jokių garantijų, kad laimėsime. O jeigu ir laimėsime, tai mūsų kultūros renginių gausa jau dabar garbingai pateisintų kultūros sostinės vardą, nes tiek įvairumu, tiek aukšta menine verte turime ką parodyti. Gaila ir kultūros darbuotojų darbo, kurie, kaip atsakingi darbuotojai, jau buvo pasiruošę ir užpildę paraišką, jeigu taryba būtų įpareigojusi.
Bet nusiminti neverta, tikrai kiekvienais metais į kultūrą investuojame vis daugiau ir net be kultūros sostinės vardo turime kuo nudžiuginti marijampoliečius ir savivaldybės svečius.
p.s. pernai gautas Auksinės krivūlės apdovanojimas už kultūros puoselėjimą - didžiulis mūsų savivaldybės kultūrinio gyvenimo pripažinimas.





3 komentarai:

  1. Tamsta, ne ką daugiau "patirties" ir Jūs turite. Gaila, kad Jus skiriant vicemeru bendrapartiečiai užsimerkė į tai. Nekorektiška iš Jūsų pusės vertinti A. Vyšniauską, kai pats esate įsivėlęs į nekonstruktyvius žaidimus. Tiesa yra ta, kad pasirinkote sau "patogesnį" žmogų. Negražu meluoti!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai ne aš save pasiskyriau, kolegos paskyrė matyt tikau, kad ir jaunas.
      Pasirinkome žmogų, kuris ne kurs skandalus, o dirbs tai ką reikia ir padės tobulinti savivaldybės veiklą.

      Panaikinti
  2. Kartais ne metų patirtis, o šviesus, jaunas protas gali dauga daugiau padaryti, taip, kad viskas čia gerai ir džiugu dėl tavęs, Povilai, kad tiek jau pasiekęs! nenuvilk mūsų marijampoliečių. ;)

    AtsakytiPanaikinti