Geri opozicijos pasiūlymai visada girdimi

Dažnai tenka girdėti, kad Marijampolės savivaldybėje valdantieji daro tik tai ką patys sugalvoja, negirdi pasiūlymų ir išvis atrodo, kad ne dėl vietos žmonių dirba. Aš su tuo nesutinku, nes meras Brazys visada ypatingai pagarbiai elgiasi su opozicija ir tikrai visi racionalūs pasiūlymai ne tik kad išgirstami, bet dažnu atveju ir priimami.

Šį kart opozicija pasiūlė mūsų savivaldybei dalyvauti "Lietuvos kultūros sostinės" projekte ir pabandyti tapti Lietuvos kultūros sostine 2018 metais. Pasiūlymas išgirstas ir šiuo metu jau rengiama paraiška.

Dar kartą patvirtinu, kad socialdemokratų partija, kuri šiuo metu turi daugumą savivaldybės taryboje visada buvo ir bus atvira racionaliems pasiūlymams, kurie tarnaus mūsų savivaldybės ir jos žmonių gerovei.

Kviečiu visus suskubti ir pateikti idėjas, kurios bus įtrauktos į paraišką. 
Informacija žemiau.

Kviečiame teikti pasiūlymus projekto „Lietuvos kultūros sostinė“ paraiškai pateikti. Laiko turime labai nedaug. Paraiškos teikiamos Kultūros ministerijai iki birželio 1 d. Laimėjusi konkursą, Marijampolė taptų Lietuvos kultūros sostine.
Pretenduojame į 2018 metus, kai valstybė švęs 100 - metį. Vertinant, kiek daug istorinių asmenybių, įžymių šviesuolių kilo iš Marijampolės  ir paliko ryškų pėdsaką Valstybės kūrime, galėtume ir mes visi pažvelgti į Marijampolės kultūrinį šimtmetį, akcentuodami praeitį ir dabartį. Visus metus skirtume įvairių kūrybinių idėjų išgyvendinimui.
Tai galėtų būti  meno ir muzikos tęstiniai ir nauji projektai, įvairiausios parodos, edukacijos, akcijos, staigmenos ir visos originalios idėjos, kurios neleistų Marijampolei ištirpti gausioje Valstybės 100- mečiui parengtoje programoje.

Lietuvos Respublikos kultūros ministerijoje vertinant paraiškas pirmumo tvarka teikiama:
- projektams, skatinantiems plėtoti įvairias meno ir kultūros veiklas;
- projektams, įtvirtinantiems vietos tapatybes ir įvaizdį;
- projektams, kurie tęsia miesto ir regiono kultūros tradicijas, jei projekto įgyvendinimo metais pasiūloma reikšminga naujovė;
- projektams, įtraukiantiems į aktyvią kultūrinę veiklą įvairias gyventojų grupes;
- projektams, pritraukiantiems verslo, rėmėjų lėšas.

Labai laukiame Jūsų nuoširdaus ir aktyvaus dalyvavimo kūryboje.
Pasiūlymus siųsti iki gegužės 15 d.
Kultūros skyriaus vedėjai
Jūratei Zakaravičienei
8-687-94108
jurate.zakaraviciene@marijampole.lt


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą