15 Tarybos posėdis

Įvyko penkioliktas septintojo šaukimo Tarybos posėdis, kuriame svarstėme didelę dalį 2011 metų ataskaitų. Viso darbotvarkėje 58 klausimai ir posėdis užsitęsė iki 19:20 val.

Įvertinom 24 švietimo įstaigų ataskaitas, visos vertintos teigiamai. Pagrindinės švietime kylančios problemos mažėjantis mokinių skaičius, kas lemia ir mažėjantį finansavimą. Beveik valandą laiko svarstėme Tarybos (Mero) ataskaitą, kilo daug klausimų, diskusijų, bet galiausiai patvirtinome. Pritarėme Marijampolės savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos ataskaitai. Patvirtinome administracijos direktoriaus metinę ataskaitą.
Patikslinome 2012 m. biudžetą. Šis tikslinimas buvo kosmetinis, nes išlaidas perkėlėme į kitą eilutę, nekeisdami nei dydžio nei paskirties. Šis klausimas sukėlė nemažai diskusijų, nes lėšos iš švietimų įstaigų remonto eilutės buvo perkeltos į komunalinio ūkio remonto eilutę. Tarybos nariai kėlė nepagrįstus nuogąstavimus, kad švietimo įstaigos praras finansavimą, tačiau jau tvirtinant biudžetą buvo nurodyta, kad ne visos toje eilutėje esančios lėšos bus švietimo institucijoms. Dalis jų - 82 tūkst. Lt, bus naudojamos VšĮ "Gintaro" poilsiavietės, vyskupijos ir parapijų namų remontui.

Taryba 100 proc. atleido nuo valstybinės žemės nuomos mokesčio Marijampolės buriuotojų klubą, už sklypą, esantį Marijampolėje, Marių g. 9C. Priežastis - klubas nesiekianti pelno organizacija, ūkinė, komercinė veikla nevykdoma. Klubui priskirtas 1,504 ha žemės sklypas, nors jo veiklai reikalingas ne visas parko plotas, bet tik priėjimas prie vandens, apie 1 arą. Kita žemės sklypo ploto dalimi naudojasi miesto gyventojai. Klubas savo lėšomis tvarko 1,504 ha teritoriją (renka šiukšles, prižiūri želdinius), moka rinkliavos mokestį už komunalinių atliekų surinkimą.

Padidinome įstatinį kapitalą UAB "Sūduvos vandenys". Lėšos bus naudojamos projektų „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros renovavimas ir plėtra Marijampolės savivaldybėje“ ir „Marijampolės dumblo apdorojimo įrenginių statyba“ finansavimui.

Taip pat padidinome įstatinį kapitalą  viešajai įstaigai „Marijampolės telekinas“ 350000 Lt turtui įsigyti. Ryšium su tuo, kad bus nemaža pertvarka ir liks tik skaitmeninis signalas. Ateityje numatyta pakeisti kino teatro kėdes, nes suteikus galimybę kine matyti 3D filmus padidėjo lankomumas ir matosi, kad gyventojams kinas tampa mėgiama pramoga.

Patvirtinome Vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą lengvatų suteikimo tvarkos aprašą. Esminis pasikeitimas - naikinamos visos lengvatos ir patvirtinama, kad už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą gali būti taikomos tokios rinkliavos už komunalines atliekas lengvatos:
2.1. Vienišų pensinio amžiaus ir neįgalių asmenų, kurių nuosavybės teise valdomame, naudojamame, eksploatuojamame nekilnojamo turto objekte (ne daugiau kaip viename gyvenamajame pastate ar gyvenamojoje patalpoje) nėra kitų gyvenamąją vietą deklaravusių ar realiai gyvenančių asmenų, pajamos neviršija 2 valstybės remiamų pajamų dydžių, mokestis už komunalinių atliekų surinkimą bei atliekų tvarkymą neturi viršyti 1 procento asmens pajamų.
2.2. Vienišų asmenų, gaunančių socialinę pašalpą mokestis už komunalinių atliekų surinkimą bei atliekų tvarkymą neturi viršyti 1  procento asmens pajamų.
            2.3. 100 proc. atleisti nuo rinkliavos asmenį, valdantį, naudojantį, disponuojantį netinkamą naudoti/gyventi ar fiziškai sunaikintą nekilnojamojo turto objektą Marijampolės savivaldybės teritorijoje.

Tiek trumpai apie pagrindinius posėdžio sprendimus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą