Kiek kainuoja gerumas?

Super miestai gerumo dienoje
Gerumą įkainuoti pinigais neįmanoma, tačiau būna akimirkų, kada pinigų aukojimas yra viena iš gerumo formų. Viena tokių iniciatyvų buvo vakar - LNK "Gerumo diena", kurioje teko sudalyvauti.

Būti salėje ir sėdėti namuose prie TV ekrano nėra tas pats, salėje atmosfera sukelia gerokai stipresnį jaudulį. Galima matyti ne tik tai, ką tau rodo transliacijos režisierius, o gerokai daugiau: verkiančias mamas, susijaudinimą nenuslepiančius "žvaigždes", gydytojus, kurie tokioje aplinkoje visai kitaip išgyvena rodomus reportažus, apskritai, visus žmones, kurie nėra abejingi ir stoja į kovą su vėžiu. Džiaugiuosi, kad visa tai pamačiau, nes buvo tikrai vykęs renginys ir koncertas.
Bet apie tą kainą.

Kiek kiekvienas iš mūsų galime paaukoti? Didesnė dalis jaučiu nepaaukojo, ir nieko čia blogo, jei iš tiesų neturite pinigų. Bet kažkodėl jaučiu, kad turite.. Kodėl taip manau?
Todėl, kad remiuosi savo pavyzdžiu. Nuvažiavau į laidą tikrai nepasiruošęs aukoti, jei būčiau namuose gal ir nebūčiau paaukojęs, bet kaip sakiau, ten atmosfera yra kitokia ir susimasčiau: kai sekmadienį su draugais važiuosime turistauti, jaučiu, kad 50 Lt - tai minimali suma, kurią išleisiu. Tai reiškia, kad aš negaliu aukoti? Panašu, kad galiu...

Čia tik vienas pvz., kuris privertė mane susimąstyti, bet visi mes galime, jei ne po 50 Lt, tai bent po 2 Lt rasti savo biudžete ir prisidėti. Visi mes galime atsisakyti kažko, kas nėra pirmo būtinumo tam, kad būtume būryje aukojančių. Puikiai suprantu, kad mano paaukoti pinigai tikrai neišgelbės sveikatos apsaugos sistemos, greičiausiai, ir jūsų pinigai neišgelbės, bet mokykimės dalintis. Mokykimės būti vieningi tada, kai mūsų vienybė gyvybiškai svarbi, būkime vieningi kasdien - darbe, namuose, gatvėje, būkime vieningi kiekvieną minutę.

Gerumas iš tiesų neįkainuojamas ir formos yra įvairios.
Kai pats neturėdamas daug daliniesi su tuo, kuriam šią akimirką reikia labiau - tai yra tikrasis solidarumas. Linkiu būti solidariais ir dažniau vadovautis šia vertybe.

1 komentaras: