16 Tarybos posėdis

Trumpai pristatau klausimus, kurie buvo svarstyti šiame posėdyje.

Įvertinome antrą bloką švietimo, kultūros, sporto, sveikatos, socialinės paramos įstaigų veiklos ataskaitų, visas vertinome patenkinamai. Per pristatymus teko išgirsti nemažai problemų, kurios reikalauja papildomų investicijų, šie būtini atlikti darbai yra žinomi, tik deja dėl ribotų išteklių neįmanoma viską padaryti.


Daug diskusijų sukėlė klausimas dėl žemės sklypo Netičkampio kaime detaliojo plano tvirtinimo. Kaime esančiame parkelyje, kuris nėra oficialus parkas, buvo grąžinta žemė savininkams ir jie nori keisti žemės paskirtį į vienbučių ir dvibučių gyvenamųjų pastatų statybai. Tam priešinasi kaimo bendruomenė, tačiau teisinių kliūčių nėra, žemė yra žmogaus nuosavybėje ir jo sprendimuose ką su ja daryti.
Vis dėlto Tarybos narių balsai pasiskirstė įvairiai ir šio plano nepatvirtinome, bet jeigu savininkas kreipsis į teismą be abejonės turėsime patvirtinti. Dar bus bandoma ieškoti išeičių, gal būt žemę grąžinti kitoje vietoje, bet kokie sprendimai bus priimti pasistengsiu informuoti.

Taryboje buvo kalbama apie galimybę perimti Marijampolės kolegijos pastatus - dabartinį Edukologijos ir socialinio darbo fakultetą. Iš kolegijos gautame rašte prašoma 5 metams panaudai perimti, tačiau kol kas joks sprendimas nepriimtas.  Laukiama kol pati kolegijos bendruomenė galutinai apsispręs, bus duotas Švietimo ir mokslo ministerijos sutikimas ir tada bus grįžta prie šio klausimo ir ieškoma galimybių kaip padėti kolegijai.

Patvirtinome ikimokyklinių įstaigų darbo tvarką vasarą - kada kuris darželis dirbs, kada atostogaus.

Patvirtinome visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos pajamų ir išlaidų 2012 metų sąmatą. Numatyta nemažai įdomių ir reikalingų iniciatyvų, kurias vykdys tiek visuomeninės organizacijos, tiek savivaldybės įstaigos ir visi kartu stengsis stiprinti visuomenės sveikatą, kuri pagal duomenis yra tikrai labai prasta.

Paskutinis, gal net pats aštriausias, klausimas buvo garbės piliečio vardo suteikimas Vidmantui Braziui. Konservatorių frakcija pasisakė prieš garbės piliečio vardo suteikimą ir balsavime susilaikė. Tame nieko bloga nematau, tačiau blogiausia, kad bandydami argumentuoti, kodėl nereiktų suteikti, pradėjo įžeidinėti ir net sieti Merą su trėmimais į Sibirą. Negražu, labai negražu vien todėl, kad kita politinė jėga nereiktų prarasti žmoniškumo.

Aš manu, kad Vidmantas Brazys vertas šio vardo ir žmonės greičiausiai tą patį galvoja, savo nuomonę išreikšdami rinkimuose, kad ir paskutiniuose, kur Vidmantas Brazys gavo absoliučiai daugiausiai balsų mūsų savivaldybėje. Manau, kad geriau žmogų pagerbti gyvą, o ne po mirties, kaip galima buvo suprasti iš kai kurių pasisakymų.

Tiek trumpai informacijos iš paskutinio Tarybos posėdžio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą