Povilas Isoda: jaunimo užimtumui skatinti įkūrėme atvirą jaunimo centrą

Šių metų vasario 24 d. Marijampolės savivaldybės tarybos posėdyje daugumos tarybos narių pritarimu buvo išpildyta viena iš didžiausių Marijampolės jaunimo svajonių - priimtas sprendimas įkurti  Marijampolės atvirą jaunimo centrą.

Kaip teigia vienas iš sprendimo projekto iniciatorių Marijampolės savivaldybės jaunimo reikalų tarybos pirmininkas ir savivaldybės tarybos narys Povilas Isoda, tai puiki galimybė savivaldybės jaunimui atrasti save naujose veiklose, dalintis idėjomis ir turiningai praleisti laisvalaikį.
„Turime suvokti, kad ne visi jauni žmonės dalyvauja jaunimo organizacijų, sporto, meno mokyklų veiklose, yra ir tokių, kurie dar savęs neatradę, nežino ką nori veikti, todėl šis centras bus puiki erdvė, kurioje subręs ne viena aktyvi, pilietiška asmenybė“ – teigia Povilas Isoda


Marijampolės Atviras jaunimo centras, tai Marijampolės moksleivių kūrybos centro  skyrius įsikūręs R. Juknevičiaus g. 28, vykdysiantis atvirąjį darbą su jaunimu, teiksiantis  socialines, pedagogines ir psichologines paslaugas. Atviro jaunimo centro darbo tikslinė grupė yra jaunimas nuo 14 iki 29 metų; ypatingas dėmesys bus skiriamas mažiau galimybių turinčiam, mažiau motyvuotam jaunimui, kuris dėl įvairių priežasčių neturi galimybių ar nenori įsitraukti į jaunimo veiklos pasiūlymus.


Anot Atviro jaunimo centro vadovo, asociacijos „Neribotų galimybių fondas“ prezidento Artūro Visockio centre bus skiriamas dėmesys įvairių socialinių grupių jaunimui, siekiant didesnės jaunimo socialinės integracijos ir padedant jaunimui tinkamai išnaudoti savo gabumus.
„Tai vieta, kur jauni žmonės bus skatinami dalyvauti konkrečioje veikloje ugdančioje jų socialinius įgūdžius. Turime sudaryti sąlygas jaunimo saviraiškos poreikių tenkinimui, ugdant kūrybinius gebėjimus, tobulinant atviro darbo su jaunimu veiklos formas bei organizuojant turiningą laisvalaikį “ – įsitikinęs Artūras Visockis.

Marijampolės savivaldybės taryba priėmė ir sprendimą susijusį su Marijampolės Atviro jaunimo centro plėtra. Tarybos posėdyje buvo pritarta Marijampolės savivaldybės administracijos rengiamam projektui „Atviro jaunimo centro kūrimas Marijampolėje“. Šiam projektui įgyvendinti savivaldybė teiks paraišką Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai, kur pagal 2009-2014 m. Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programą „Rizikos grupės vaikai ir jaunimas“ būtų skirtas finansavimas atviro jaunimo centro infrastruktūros kūrimui ir modernizavimui.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą