4 Tarybos posėdis

Tęsiu savo praktiką pateikti informaciją iš įvykusio tarybos posėdžio. Žinoma, visų 69 svarstytų klausimų neapžvelgsiu, bet paminėsiu aktualesnius.

Pirmieji klausimai buvo susiję su bendruomenių rengiamais projektais, kurie skirti renovuoti bendruomenių patalpas, įrenginėti parkus, sporto aikšteles ir kt. priemones, reikalingas žmonių gerovei. Savivaldybė prie visų projektų prisidės turtu arba finansiniu indėliu. Natūralu, kad Taryba be didesnių ginčų pritarė visiems projektams.

Taip pat buvo pritarta imti paskolą iki 2 mln. Lt. Pinigai bus skiriami miesto ir kaimų gatvių remontui. Mieste už šiuos pinigus bus tvarkomi šaligatviai, nes tvarkant gatves dažnai lieka netvarkyti šaligatviai, tai sukelia didelius nepatogumus gyventojams. Džiugu, kad ne tik vairuotojais pradėjome rūpintis, bet ir pėsčiais žmonėmis, kurių yra gerokai daugiau. Kompleksiškai sutvarkyta gatvė ir šaligatvis, įgauna ir estetinį vaizdą.


Labai aktualus klausimas buv dėl kokteilių baro "Shaker" alkoholio pardavimo apribojimo. Taryba jau 3 kartą svarstė šį klausimą. Savininkams buvo net 2 kartus duotos galimybės pasitaisyti, tačiau jokių pokyčių nebuvo. Atsirado skundų ne tik iš policijos, bet ir iš gyventojų, net pačių baro lankytojų, kad trūksta tvarkos ir situacija tampa nevaldoma. Todėl šį kartą nebuvo kitos išeities, tik apriboti alkoholio prekybą nuo 23:00 val iki 8:00 val. Šis sprendimas nenudžiugins tų, kurie mėgsta linksmintis "Shakeryje", bet nieko šioje situacijoje nebuvo galima padaryti, patys klubo savininkai nieko nesiėmė, nors galybę turėjo ne vieną.

Klausimas dėl Jaunimo reikalų tarybos nuostatų, per kurį čia pora savaičių mane vadino parsidavėliu, karjeristu ir t.t., buvo atidėtas. Kaip visada pas mus sudėtinga situacija su teisiniai dalykais, nes vieni sako, kad galima kiti negalima, o kaip čia iš tikro tai matysime kitame posėdyje. Aš savo nuomonės nekeičiu, jeigu teisiškai galima, moksleivių ir studentų atstovai turėtų būti įtvirtinti nuostatuose. Jie yra pačių didžiausių jaunimo grupių savivaldos atstovai ir manau, kad jie būtinai turi būti taryboje.

Ir paskutinis klausimas, kurį norėčiau paminėti dėl garbės piliečio vardo suteikimo Merui Vidmantui Braziui. Šis klausimas taip pat buvo atidėtas, nes Meras paprašė nesvarstyti šio klausimo. Jis jau gerokai anksčiau yra išsakęs nuomonę, kad jam tas titulas nereikalingas, tačiau apdovanojimų komisija pateikė šį klausimą svarstyti Tarybai. Visuomenėje kilo nemažai diskusijų ar vertas Meras šio vardo. Kiekvienas turim savo nuomonę, aišku, pasireiškia ir politiniai prieštaravimai, tačiau ši iniciatyva kilo iš neįgaliųjų draugijų, iš pačių žmonių, todėl jų akyse Meras yra vertas.

7 komentarai:

  1. O kada buvo rūpinamasi vairuotojais:)? Gatvės Marijampolėje tikrai yra prastos kokybės tai negalima ginčyti, tačiau gal tarybos narys paaiškins plačiau ką norėjo pasakyti šia mintimi.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vairuotojais rūpinamasi remontuojant gatves, o tai vyksta gerokai dažniau. Žinoma, čia natūralu, nes gatvės gerokai greičiau susidėvi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ar manot, kad kelių gatvių "sutvarkymas" - akmens paklojimas gadinantis mašinas ir stabdantis eismą pagrindinės Marijampolės miesto problemos.?

    AtsakytiPanaikinti
  4. O kiek dabar bus miesto skola su šiais paimtais dar 2 milijonais litų ? Kokios sąlygos šios paskolos ? Ir dar išsakysiu savo nuomonę dėl garbės piliečio , manau kad tikrai nėra vertas šio vardo suteikimo . Viena organizacija neįgaliųjų nusprendė ir jau reikia teikti , taip nebūna . O kad jūs vieni kitus mėgstate apsidovanoti ir pasidėkoti tai čia yra nenaujiena .Pratiniesi ir tu prie gero gyvenimo matau . Nieko keisto jog užtilo podolskis savo facebooke taip tai prieš tarybų rinkimus reklamavosi savo gerus darbus lankė žmones ligoninėse bendruomenes ir kitaip mulkino o dabar matyti nebeužtenka kanceliarijos išlaidoms skirtų pinigų :DDD Baigsis tie europos pinigai ir vėl brūzgynais apžels ta marijampolė , šešupės vaga vėl nešienaujama laukiama kol labaiu užels ar ko ? Pavaikščiokite jūs visi tarybos nariai daugiau po miestą kaip žmonės .

    AtsakytiPanaikinti
  5. Paskola dar nepaimta tai nėra toks paprastas procesas, todėl ir sąlygos dar neaiškios, nes bus renkamasi tie kurie geriausias pasiūlys.
    Neapžels jei mes visi pasirūpinsime savo namų, įmonių aplinka, o viešomis erdvėmis pagal išgales rūpinsis administracija, manau, kad miestas tik gražės nors ir nebus ES paramos. IR taip nemažai bus iš tų pinigų sutvarkyta. O upė yra pjaunama, tam Gatvių remontas įsigijo specialią įrangą skirtą upės augalijai pjauti.
    Šiaip tai aš labai daug vaikštau po miestą, dar daugiau po kaimą. Gerb komentatoriui drįstu priminti, kad Marijampolės savivaldybė ne tik miestas, bet ir kaimiškosios teritorijos, nereikia pamiršti, kad ir ten problemų yra ir ten investicijų reikia.
    Mažiau čia tos pagiežos reiktų ir daugiau racionalumo, pasiūlymų pateikite geriau, problemas kelkite (ten kur jų tikrai yra), o ne "stumkite" kiekviename žingsnyje.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Taip ir supratau ko klausi į tai atsakymo negausi o tik kalbas š -malimą . Jeigu yra ta technika nupirkta butų ūkyje tai tuomet kodėl ji nedirba ir ji jau nuo praeitų metų yra , laukiama tokio sezono kai pašešupiu ir parkais prie upės niekas nesigrožės tai tuomet ir tikslo nebus pjauti . Ir dar kam tuomet skelbiamas konkursas "Šešupės upės valymas marijampolės savivaldybėje" jeigu kaip tamsta sakote ta įranga yra . Ir neatsakėte į klausimą apie savivaldybės skolos dydį ? Ir čia jokia ne pagieža , nereikia būt silpniems ir verkti išgirdus priekaištus už neveiksnumą , o jei taip tai ko tada einat į tarybą . Ir tamsta pažadink podolskį su jonu .

    AtsakytiPanaikinti
  7. Dabartinė skola yra apie 27 mln Lt, tiesiog nepastebėjau Jūsų šio klausimo, nes labai daug temų liečiate komentare.

    AtsakytiPanaikinti